OSUMNJIČENI ZA PLJAČKU I PREMLAĆIVANJE STARCA KOD BANJE LUKE UHAPŠENI U FOČI

Banjalučka policija sprovodi intenzivnu istragu pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka na rasvjetljavanju jučerašnjeg premlaćivanja i pljačke 80-godišnjeg Ostoje Milakovića u njegovoj porodičnoj kući u mjestu Kmećani kod Banje Luka.

Iako iz policije ne saopćavaju detalje o hapšenju dvojice osumnjičenih koji se dovode u vezu sa ovim djelom, nezvanično saznajemo da se najvjerovatnije radi o državljanima Srbije, koji su uhapšeni u Foči.

Još nema informacija o tome da li je i šta ukradeno, a od mještana Kmećana saznajemo da su razbojnici ispreturali stvari po kući, a da je Milaković primao austrijsku penziju.

Nisu saopćeni ni detalji o konkretnom motivu napada, kao ni to da li je uhapšeni dvojac jedini osumnjičeni za brutalni napad na starca.

Mještani Kmećana su nam ispričali da su jučer ujutro, između 8.30 i devet sati, vidjeli automobil “fićo” užičkih registarskih oznaka, a osobe su se raspitivale za put prema Sarajevu.

– Nedugo kasnije smo saznali da je komšija pretučen. Neko vrijeme je bio u nesvijesti, a kada je došao sebi, zvao je komšije u pomoć, koji su potom pozvali Hitnu pomoć i policiju. Ostoja je dobar čovjek, mnogima je pomogao, pa i posuđivao novac, jer on ima dobru inostranu penziju, a i njegovi članovi uže i šire porodice su dobrostojeći. Ne znamo da li je to motiv ovog napada, ali je strašno da je ovako napadnut stariji čovjek koji je živio sam – ispričao nam je jedan mještanin.

Iz PU Banja Luka je ranije saopćeno da su uhapsili dvije osobe osumnjičene da su jučer počinili razbojništvo i tom prilikom povrijedili osamdesetogodišnjaka.

U banjalučkoj bolnici nam je odgovoreno da je Milaković hospitalizovan u Službi za neurohirurgiju UKC RS, te da je trenutno svjestan, ali su dalje prognoze neizvjesne.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79