Osumnjičenom za silovanje pacijentice u psihijatrijskoj ustanovi određen istražni zatvor

Zaposleniku psihijatrijske ustanove na otoku Rabu, J.P. (63), koji je osumnjičen da je početkom oktobra silovao pacijenticu, određen je istražni zatvor na period od 30 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Ova odluka donesena je na Županijskom sudu u Rijeci.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je određivanje istražnog zatvora zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode jer je s drugom osobom bez njezinog pristanka izvršio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju, a djelo je počinio prema žrtvi posebno ranjivoj zbog njezine bolesti i duševne smetnje.

Prema neslužbenim podacima, riječ je o zaposleniku bolnice koji ne obavlja medicinske poslove, a koji je pacijenticu pozvao u svoju kancelariju, tražio da se razodjene te ju neprimjereno i protiv njene volje dodirivao, što je ona nakon nekoliko dana prijavila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79