Osvanula ambalaža Vegete s likom Andreja Plenkovića: ,,U sve se miješa” (FOTO)

Na ambalaži jednog od omiljenih začina u bivšoj Jugoslaviji, ali i šire, Vegete otisnut je lik hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. Tako je prvi čovjek vlade nakratko zamijenio prepoznatljivog francuskog kuhara koji se “miješa u sve”.

Fotografija ambalaže s Plenkovićevim likom je objavljena jučer, ali se pretpostavlja da je ovakva ambalaža napravljena još prije godinu i po.

Kako prenose hrvatski mediji, to se desilo prilikom njegove posjete kompaniji Podravka, koja proizvodi začin. Godinu i po kasnije hrvatska vlast predvođena Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) planira da Podravku vodi njihova članica Martina Dalić.

Dalić je smijenjena s funkcije ministrice finansija zbog afere “Borg” vezane za kompaniju Agrokor.

Fotografiju ambalaže s Plenkovićevim likom je objavio portal Danica.hr.

Tvorac Vegete je Zlata Bartl rođena 1920. godine kod Travnika. Odrasla je u Sarajevu u imućnoj porodici i jedno vrijeme je u ovom gradu predavala u gimnaziji. Na ambalaži se lik francuskog kuhara nalazi od 1964. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79