Otac 13-godišnjeg Koste u stanu držao još pet pušaka

Foto: Kurir

Otac dječaka Kosta K. (13) koji je napravio masakr, kakav Srbija u svojoj historiji ne pamti, nalazi se u pritvoru i čeka saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako “Telegraf.rs” saznaje, policija je u stanu u sefu uglednog radiologa našla čak pet pušaka. Njegov sin u školu je donio dva pištolja.

Precizno je pucao iz CZ99 i tom prilikom likvidirao osam učenika i čuvara. Drugi pištolj nije koristio, a u ruksaku su mu nađena još 4 Molotovljeva koktela.

U bolnici se nalazi još šestoro djece i nastavnica historije. Dvoje su kritično. Nezvanično, njega je otac prvi put s 12 godina odveo u poznatu beogradsku streljanu. Tamo je posljednji put bio prije mjesec.

“Istraga treba da utvrdi ko je dozvolio djetetu da puca u streljani”, kaže sagovornik blizak istrazi.

Kosta K. je mjesec planirao zločin. Na stolu u njegovoj sobi policija je našla dvije cjeduljice. Imena djece koje je planirao da ubije, kao i plan kretanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79