Otac dječaka (13) negirao djela koja mu se stavljaju na teret

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu završeno je saslušanje oca Vladimira Kecmanovića (48) čiji je sin K.K. (13) u srijedu u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” likvidirao devet i ranio osam ljudi.

Sumnja se da je Vladimir Kecmanović u prethodnom periodu obučavao svog sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvježbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dijete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Takođe, Vladimir Kecmanović je, kako se sumnja, postupio suprotno odredbi člana 32 stav 1 Zakona o oružju i municiji i suprotno članu 2 stav 1 Pravilnika o prostorno-tehničkim uslovima za bezbjedno smještanje oružja i municije, jer nije obezbijedio uslove za bezbjedan smještaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posjed neovlaštenih osoba, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Sumnja se da je uslijed ovakvog njegovog postupanja 3. maja 2023. godine njegov sin K.K. uspio da dođe u posjed pištolja za koje osumnjičeni Vladimir Kecmanović posjeduje dozvole nadležnog organa, a koje se nalazilo u nepravilno obezbijeđenom metalnom sefu u ormaru koji se nalazi u predsoblju stana.

Dijete je oružje i municiju ponijelo sa sobom u OŠ “Vladimir Ribnikar” u Beogradu, koju inače pohađa, gdje je ispalio veliki broj hitaca i likvidirao radnika obezbjeđenja i osmoro učenika, a teško ranio šestoro učenika i nastavnicu škole.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao počinjenje krivičnog djela i detaljno je iznio odbranu. Tužilaštvo će predložiti sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svjedoke, da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, piše Blic.

Maloljetnik K.K. ima 13 godina i on prema Zakonu o maloljetnicima učiniocima krivičnih djela i krivično pravnoj zaštiti maloljetnih lica ne može biti odgovoran. Smješten je radi opservacije u odgovarajuću psihijatrijsku ustanovu za djecu i omladinu. On je u srijedu u jutarnjim satima iz očevog pištolja likvidirao osmero đaka i čuvara te škole, a ranio šest đaka i nastavnicu historije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79