Otac djevojčice koja je oboljela zbog deponije Smiljevići tužio “Rad”

Opasnost deponije Smiljevići u Sarajevu na svojoj koži osjetio je Selmir Kasapović, kojeg je kako istiće pogodilo tamo gdje je najosjetljiviji, na svoju kćerku.

Naime, njegova 15-godišnja kćerka je imala 11 godina kada joj je utvrđena dijagnoza anemija aplastika. Doktori iz Turske su predložili da se hitno krene u saniranje i zatvaranje deponije, međutim niko ništa nije učnio pa je Selmir odlučio pokrenuti tužbu. Tužbu je pokrenuo protiv KJKP “Rad”.

– Ništa nisu poduzeli iako je mojoj curici određeno hitno premještanje, ali svi su se oglušili na to. Postupak vodi advokat Adis Pašić. Danas sam je zvanično uputio. Stanje moje curice ništa se nije promijenilo- kazao je Kasapović za “Avaz”.

Selmir su mnogobrojni prijatelji i komšiji za ovu odluku pružili podršku putem društvenih mreža.

– Želim ti mnogo snage i sabura u borbi koja je pred vama. Nadam se da će tužba i cijeli tok radnje uticati da se rješi problem deponije kako bi spriječili trovanje ostale djece,(jer znam da to radiš iz tih razloga ). Nadam se da će se priključiti i ostali roditelji koji preživljavaju isto što i vaša porodica- napisala je Adisa Vejo, kao podršku komšiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79