Otac i kćerka preminuli u avionskoj nesreći za Novu godinu: Prijatelji se opraštaju na društvenim mrežama

Otac i kćerka preminuli u avionskoj nesreći za Novu godinu: Prijatelji se opraštaju na društvenim mrežama


Dugogodišnji instruktor letenja i predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda i njegova kćerka Andreja poginuli su u padu malog sportskog aviona u blizini aerodroma u Prijedoru, nezvanično je potvrđeno.

Policijska uprava Prijedor saopštila je da su ovoj nesreći poginule dvije osobe a istragom će rukovoditi Tužilaštvo BiH.

– Policiji je danas oko 14.50 časova prijavljeno da se u blizini aerodroma u Prijedoru srušio sportski avion i da su dva lica smrtno stradala. O tome su obavješteni Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i Tužilaštvo BiH koje je nadležno za postupanje i dalje informisanje – rekli su u PU Prijedor.

Iz Tužilaštva BiH su saopštili da je dežurni tužilac nakon obavještenja o nesreći dao uputstva policijskim agencijama i nadležnim nadležni tijelima za civilno vazduhopovstvo da se obezbijedi mjesto događaja.

– Tužilac je naredio i preduzimanje svih potrebnih aktivnosti, kako bi se utvrdili svi detalji i informacije u vezi sa navedenim događajem. Biće izvršeno prikupljanje svih podataka i dokumentacije o navedenom letu, mjestu uzlijetanja, predviđenom kretanju, kao i osobama koje su upravljale i nalazile se u letjelici, kao i svim drugim okolnostima, potrebnim za utvrđivanje svih činjenica povezanih sa nesrećom u kojoj ima smrtno stradalih osoba – navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Ljubiša Aramanda je bio i instruktor jedriličarstva i pilot, bio je planinar, član PD “Klekovača” i predsjednik Planinarskog saveza RS. Radio u Elektrodistribuciji Prijedor. Njegova kćerka je nedavno počela raditi u Gradu Prijedoru.

Svjedoci ispričali su da je Aramanda danas sa kćerkama došao na aerodrom.

– On i starija kćerka su sjeli u avion da se provozaju. Čim je poletio izgubio je kontrolu i poslije par minuta je pao – rekao je očevidac za Srpskainfo.

POGLEDAJ GALERIJU

Dobili smo tužnu vijest, da je danas nakon avionske nesreće u Prijedoru stradao Ljubisa Aramanda, predsjednik Planinarskog saveza RS.
Ljubiša je ostavio neizbrisiv trag u planinarskoj zajednici.

Na zalost svih nas, kraj godine nismo mogli docekati sa gorim vjestima.
Na svoj posljednji let zajedno sa svojom cerkom svojim andjelom je otisao jedan od nas Ljubisa Aramanda . TVOM ANDJELU I TEBI PLAVO NEBO.

Sa posljednjim letom danas kao grom nas je pogodila vijest o tragediji koja se dogodila u Prijedoru. Jedan od nas, vazduhoplovac, jedriličar, pilot, istaknuti član Aero kluba Prijedor, Ljubiša Aramanda vinuo se u plave visine, na žalost na način koji niko ne očekuje i ne želi, poveo je sa sobom svoju kćerku, na let u vječnost.
Izražavamo iskreno saučešće porodici Aramanda, Aero klubu Prijedor i svima onima kojima je ova tragedija zaustavila dah kao i nama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija