Otac Jovane koja se utopila na jezeru očajan: Otišla je sa prijateljima na roštilj, i nikad se nije vratila!

“Dvanaest dana nakon što je pronađena moja ćerka Jovana, u Više javno tužilaštvo u Kragujevcu stigao je izveštaj policije iz Knića”, započeo je razgovor Živorad Đorđević, otac djevojke (22) koja se 6. maja utopila u Gružanskom jezeru. Njeno beživotno tijelo pronađeno je dva dana kasnije.

– Bio sam juče u tužilaštvu, tužilac je preuzeo stvar u svoje ruke, sad je krenulo nešto da se dešava. Još se čeka nalaz obdukcije. Ja i dalje ne znam istinu. O izjavama svedoka ne znam ništa, znam samo da nisu vršeni testovi da li su bili pod dejstvom alkohola ili narkotika – tvrdi za Telegraf neutješni otac koji od bola jedva govori. Istakao je da je Jovana bila sa drugaricama i drugovima na jezeru.

– Nakon tragedije, oni su svi otišli sa lica mesta. Izjave su davali naknadno – tvrdi Živorad.

Dodaje da je telefon svoje pokojne ćerke dobio preko mladića čiji je gumeni čamac na kome se vozila Jovana tog kobnog dana.

– Njegov otac je dao telefon mom sinu kad mu je dao i njenu jaknu – ispričao je naš sagovornik.

Napominje da je svako ko je poznavao Jovanu, znao je da je ona neplivač i da nikad nije ušla ni u baru, a kamoli u neko jezero.

– Moja ćerka je, kako sam čuo iz priča, bila uplašena i htjela je da se vrati na obalu. U 15 časova i 15 minuta poslala mi je fotografiju na kojoj se vidi gumeni čamac i daska koja je vezana za čamac. To je bio prvi put da mi je poslala fotografiju bez ikakvog opisa. Nije prošlo ni sat i po, dva kad me je zvala supruga i rekla da se Jovana utopila – otkrio je potresne detalje otac devojke čiji se život ugasio na tragičan način.

Kako nam je ispričao sagovornik, mislio je da je sa društvom otišla da prave roštilj. Kaže da ga niko od njih nije kontaktirao.

Jovana Đorđević, Gruzansko Jezero
foto: Kurir/B.Đ., Ucentar.rs

– Niko od njih nije bio ni na sahrani – zaključio je razgovor za Telegraf otac nastradale Jovane Đorđević.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu su potvrdili da su dobili izvještaj o postupanju u vezi utopljenja Jovane Đorđević.

– Uzete su izjave očevidaca i roditelja. Očekuje se zapisnik o obdukciji – saopšteno je iz tužilaštva. Kako nezvanično saznajemo, verovatno će se utvrđivati odgovornost pojedinaca.

Sve je izgubilo smisao

Jovana je gajila posebnu ljubav prema životinjama. Bila je brižna prema napuštenim psima, mačkama…

– Gajila je sve… Zečeve, kornjače… Ljubav prema golubovima je naslijedila od mene. Njena posvećenost je bila nevjerovatna, ponekad sam je prekoravao zbog toga – ispričao je ranije za lokalne medije Jovanin otac.

– Govorio sam joj da je djevojčica, da ne mora sa mnom na golubarske utakmice. Nije me slušala, voljela je ptice. Kad je malo porasla, kad je “uhvatio” pubertet, tražila je da joj donesem omiljenog goluba do sobe, da se ne “blamira” pred drugarima. Imam ptice ali je to izgubilo smisao, kad nema Jovane – kazao je Živorad.

Na Jovanin grob 20. maja je sletio golub.

– Nije htio da ode. Bio je tu sve vrijeme dok smo bili na grobu mog djeteta… Ne znam, ne znam šta da kažem… – ispričao je Živorad.

Podsjećamo, Jovana je 6. maj provodila sa prijataljima na Gružanskom jezeru. Vozili su se gumenim čamcem, a onda su ona i drugarica prešle na dasku za surfovanje na kojoj je bio njen drug Nikola. Nešto kasnije, sa daske su pali u vodu. Iako se Nikola svim snagama trudio da je spasi jer nije bila dobar plivač, bilo je bezuspješno.

Dva dana se tragalo za njenim telom. Najprije su u potragu krenuli članovi ribočuvarske službe, da bi juče oko 12.30 ronioci žandarmerije njeno tijelo izvukli u blizini mjesta na kom je nestala pod vodom.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79