Otac monstrum sedam godina silovao sina kada god se napije

Mještanin jednog sela kod Jagodine, D. P. (65), uhapšen je u petak jer je punih sedam godina silovao rođenog sina (14), i to kad god bi pijan došao kući.

 

FOTO: ILUSTRACIJA

FOTO: ILUSTRACIJA

Da se nešto dešava uočili su nastavnici u školi koji su primijetili da se dječak od prošlog ljeta veoma čudno ponaša, pa su o svemu obavijestili Centar za socijalni rad i policiju. Dječak je inspektorima do detalja ispričao kroz kakvu je torturu prolazio, pa je izmješten u hraniteljsku porodicu. Otac-zvijer se na saslušanju pravdao da se ničeg ne seća jer je uglavnom bio mortus pijan!

Kako piše Informer, monstrum se tereti za obljubu nad djetetom i nasilje u porodici, jer je nesretno dijete, osim što ga je silovao, i krvnički tukao i prijetio mu da će ga zaklati sjekirom ako nekom bude ispričao šta mu radi! Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Jagodini odredio mu je pritvor do 30 dana, a Više tužilaštvo je naložilo istragu.

Sagovornik Informera iz seoske škole kazao je da su nastavnici primijetili da se u posljednjih nekoliko mjeseci nešto ozbiljno dešava sa dječakom.

– Taj dečak je uvijek bio povučen, ali od ljetos se baš “zatvorio”. Kao da je mislima odlutao u neki drugi svijet, niko nije mogao da uspostavi kontakt s njim. Sa njim su razgovarali i psiholog i pedagog, ali dječak im tada nije rekao šta mu otac radi. Psiholog i pedagog su, međutim, posumnjali da je dječak žrtva porodičnog nasilja, pa su slučaj prijavili policiji – kazao nam je sagovornik iz seoske škole koju je dječak pohađao dok nije smješten u hraniteljsku porodicu.

U razgovoru sa policijskim psiholozima, dječak je ispričao da ga je otac silovao prošlog ljeta, a da je zlostavljanje počelo kada je imao samo sedam godina.

– Govoreći o prvom zlostavljanju 2011. godine, dječak je rekao da se tog dana vratio iz škole i ušao u svoju sobu, a otac ga je odmah napao. D. P. je, prema rečima dječaka, bio pijan i naredio je sinu da legne na krevet. Potom ga je dodirivao po tijelu i skinuo mu pantalone. Dječak je vrištao i preklinjao oca da ga ne zlostavlja, ali monstrum je udario mališana, a onda se zvjerski iživljavao nad njim – kaže naš izvor iz istrage.U razgovoru sa psiholozima dječak je ispričao da ga je otac poslednji put silovao prošlog ljeta, a da je zlostavljanje počelo kad je imao samo sedam godina.

Monstrum je otad napastvovao sina kad god bi pijan došao kući, prijeteći mu da će ga zaklati sjekirom ako nekom kaže šta njih dvojica rade “između četiri zida”. Često je tukao dečaka, gađao ga raznim predmetima i govorio mu da ne zaslužuje da živi.

– Manijak je bio posebno nasilan u avgustu prošle godine, što je dječaka skoro potpuno psihički dotuklo. D. P. je tog dana krvnički pretukao sina, a onda ga je više puta silovao. Mališan je ispričao da je u jednom trenutku uspio da se otrgne od pomahnitalog oca, ali D. P. ga je sustigao, zaključao vrata i ošamario ga. Onda je nastavio da se iživljava nad njim, dok je dečak uplakan i nijem od bola nepomično ležao potrbuške na krevetu – objasnio je naš izvor.

On dodaje da je monstrum na saslušanju negirao samo prijetnje, ali ne i zversko zlostavljanje.

– Na pitanje da li je obljubio dečaka samo je kratko rekao da se ničeg ne sjeća jer je bio mortus pijan – naveo je naš izvor.

I meštani ovog sela primetili su da se dečakovo ponašanje drastično promenilo od prošlog leta.

– Često sam viđala tog dečaka jer je u mom komšiluku, u pekari preko puta škole, kupovao doručak i hleb. Od letos se njegovo ponašanje vidno promenilo jer je postao mnogo povučeniji nego inače. Prestao je i da se javlja u prolazu, kao da se potpuno “isključio”. Njegov otac je voleo da popije, a majka odavno nije sa njima jer radi u inostranstvu – rekla je meštanka. Komšija monstruma šokiran je vešću da je D. P. silovao svog sina.

– Još ne mogu da verujem da je mogao da uradi tako nešto svom detetu. On je obrazovan čovek, roditelji su mu bili ugledni i pošteni ljudi, što kažu, iz dobre je kuće. Nisam ni posumnjao da bi D. P. mogao da siluje rođeno dete – rekao je komšija.

Majka ne želi da priča

Inače, novinar Informera zatekao je juče majku dječaka ispred porodične kuće, ali ona nije željela da priča o mužu i sinu. Na pitanje da li je primijetila da se bilo šta čudno dešavalo između njih dvojice nije želela da odgovori. Nije htjela da nam potvrdi ni da li se dijete sada nalazi u hraniteljskoj porodici.

Na pitanje da li je uopšte živjela s mužem i djetetom, jer su nam mještani kazali da je radila u inostranstvu i da je samo povremeno dolazila kući, ona je rekla da živi sa svojom porodicom i zalupila je kućna vrata.