Otac osmomjesečne bebe se bori za život! Nikola iz Banjaluke je na respiratoru, hitno treba krv

Prije samo 17 dana Nikola Vukčević (32), mladi pravnik i političar iz Banjaluke i otac osmomjesečne bebe bio je zdrav i posvećen predizbornoj kampanji.

“Prve simptome, koji su ukazivali na korona virus primijetio je 11. okotobra. Bio je maksimalno disciplinovan, odmah je otišao u samoizolaciju, javio se ljekarima, ali stanje mu se iz dana u dan pogoršavalo”, kaže njegov prijatelj Davor Strika.

Nikola je sada na respiratoru, intubiran je i uspavan. Krvna slika mu je jako loša i ljekari Klinike za intenzivnu medicinu UKC RS se doslovno bore za njegov život.

U toj borbi su potrebne i redovne transfuzije krvi, pa je poslan apel svima koji imaju, inače rijetku krvnu grupu A negativna, da pomognu Nikoli.

“Odziv davalaca je veliki, iz svih krajeva Republike Srpske se javljaju ljudi, šalju poruke podrške, daruju krv”, kaže Strika.

Nikola Vukčević je nedavno izabaran za sekretara Gradskog odobra Socijalističke partije u Banjaluci. Kandidat je za odbornika u Skupštini Grada Banjluka.

Omiljen je i među aktivistima drugih stranaka, pa mu svakodnevno stižu poruke podrške od aktvia mladih Demosa, SNSD, ali i iz stranka koje bi mu, u normalnim okolnostima, u finalu predizborne kampanje bili ljuti protivnici.

Nikolina sudbina je potresla i mnoge mlade ljude širom Srpske, koji nisu politički aktivni, jer je, kako kažu njegovi prijatelji, pun pozitivne energije, koji ljudi prepoznaju.

“Njegovo zdravstveno stanje je zaista teško, ali uvjereni smo da će ta Nikolina enegija na kraju pobijediti i da će se izboriti sa bolešću. Istovremeno, poručujem svima: ljudi, čuvajte se, čuvajte jedni druge, nosite maske, ne izlažite se opasnosti. Nikolina sudbina najbolji je pokazatelj da korona ne bira i da svakom život može biti ugrožen. Nema tu nikakvog pravila, Nikola je mlad, zdrav, energičan, a ipak mu je bolest zadala velike probleme”, poručio je Strika, piše Srpskainfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79