Otac ostao sa devetero djece: Nema te sile koja će ih uzeti od mene!

Asmir Mulavdić, suprug Elvire Mulavdić iz Živinica koja je podlegla nakon što je popila veću količinu apaurina, u razgovoru za “Avaz” kaže da djecu, njih devetero, neće dati nikome.

– Kažem vam, nema te sile koja će moju djecu uzeti od mene, sile koja bi razdvojila djecu, da jedni druge žele. Ja sam s njima, hoću da se borim za njih, da ih izvedem na selamet. Angažovao sam ženu koja dolazi, presvlači ih, čisti, hrani svaki dan. Dobri ljudi su mi donijeli dosta hrane.

Danas idem u Centar za socijalni rad da im kažem i da stavim potpis da ja djece od sebe ne dam. Ovo što pričaju da sam alkoholičar, nije istina. Ja sam se bavio sakupljanjem limenki, svaki dan do pola noći. Djecu sam upisao u mekteb i osjećam se sposobnim da ih mogu odgajati. Nedostaje mi automobil kako bi dvoje djece, Ildana i Murata, stopostone invalide, vozio na terapije – kazao je Asmir.

Podsjetimo, 22.maja u 1.30 sati u porodičnoj kući Elvira je podlegla, a komšije pričaju da ruku digla na sebe jer se više nije mogla nositi s neimaštinom i porodičnim razmiricama.

Iza nje je ostalo devetero djece: Ajdin, Arnes, Mejrema, Elvis, Alem, Melina, Ildan, Murat i četveromjesečna beba Ilhan. Nakon smrti majke, sva djeca su ostala sa ocem u kući, koju su Mulavdići kupili na otplatu. Ova porodica je, zbog teške situacije pod nadzorom Centra za socijalni rad Živinice.

V.d direktorica Centra Azra Hodžić kazala nam je da će pordica biti pod stalnim nadzorom ove ustanove.

– Čim se desio slučaj smrti majke iza koje je ostalo devetero djece, mi smo reagirali i uradili sve što je bilo do nas. Porodicu je posjetio stručni tim u kome su bili psiholog-pedagog, socijalni radnik.

Zaključili smo da će porodica biti pod našim stalnim nadzorom, svakih sedam dana ćemo je posjećivati, pratiti stanje, te pružati pomoć. Otac je pismeno upozoren da u kuću ne smiju dolaziti osobe koje nisu u srodstvu. Angažovali smo i socijalni rad, koji će pomoći u odgoju djece, a „Merhamet“ će hranu, prilagođenu djeci donositi svakog dana – ističe Hodžić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79