Otac postavio bombu u kući

Nakon stravičnog slučaja trostrukog ubistva i samoubistva u bihaćkom mjestu Mali Lug, gdje je 37-godišnji Admir Sović ubio svoje troje maloljetne djece, a potom presudio i sebi, na vidjelo izlaze novi šokantni detalji slučaja.

Naime, kako nam je danas potvrđeno iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, kada je dežurna tužiteljica, zajedno s policijom došla da obavi uviđaj na mjestu ovog stravičnog događaja, on nije mogao početi, jer je ubica u kući ostavio i bombu?!

– Oko 17 sati, dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva USK Bihać zaprimila je prijavu da su u bihaćkom naselju Mali Lug pronađena beživotna tijela muškarca i troje malodobne djece, nakon čega je odmah izašla na lice mjesta zajedno s ovlaštenim službenim licima Ministarstva unutrašnjih poslova USK. Pod rukovodstvom dežurne tužiteljice, ovlaštena službena lica MUP-a USK su u 20 sati počela vršenje uviđajnih radnji. Dežurna tužiteljica je na licu mjesta, prilikom vršenja uviđaja, uočila eksplozivnu napravu – bombu, radi čega je odmah pozvan vještak balističke struke koji je bombu deaktivirao – kazali su iz Tužilaštva, javlja Faktor.

Iz ove pravosudne institucije nisu saopćili više detalja, ali se postavlja pitanje šta je ubica planirao, odnosno da li je eventualno želio da strada i onaj koji pronađe žrtve njegovog krvavog pira.

Iz Tužilaštva su naveli i da je uviđaj završen kasno sinoć, te da je pronađena tijela pregledao vještak sudske medicine koji je konstatirao smrt.

Po svemu sudeći, utvrđeno je da je smrt nastala nasilnim putem, te su pronađeni tragovi koji svjedoče da se radi o trostrukom ubistvu i samoubistvu, pa Tužilaštvo nije naložilo ni obdukciju, već će biti obavljen samo vanjski pregled tijela.

– Dana 14.12.2018. godine, u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać, biti će obavljen vanjski pregled sva četiri pronađena tijela. Kantonalno tužilaštvo USK Bihać će u narednom periodu poduzeti i druge radnje u cilju rasvijetljavanja ovog događaja – naveli su iz Tužilaštva USK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79