Otac prijavio nestanak Emraha Mučišta: Strah me da ga je neko ubio

Redakciji „Dnevnog avaza“ obratio se Meljazim Mučišta Mizi, koji je, kako kaže, Policijskoj upravi Novo Sarajevo prijavio nestanak 30-godišnjeg sina Emraha Mučišta.

Emrah je u četvrtak, 28. novembra, izašao ispred porodične kuće u Novopazarskoj ulici da zapali cigaretu.

– Rekao je da ide malo da prošeta i nikad se nije vratio. Na sebi je imao smeđe pantalone, crne patike i plavi džemper. Ostala mu je lična karta u jakni i mobitel koji se punio. Molim sve građane koji su ga vidjeli ili znaju gdje se nalazi da nam se jave na telefon 061/836-682 ili da obavijeste policiju – kazao nam je Meljazim Mučišta.

Emrah iz mlađih dana

Prema njegovim riječima, Emrah je 27. septembra ove godine izašao iz KPZ-a Zenica nakon što je izdražao kaznu zatvora.

Tražeći sina, Meljazim je prvo otišao u policijske uprave u Novom Sarajevu i Novom Gradu misleći da mu je sin ponovo uhapšen. Kako u policiji nije bilo takvih informacija, Meljazim je sam krenuo u potragu od Baščaršije do Ilidže.

– Neki su mi rekli da su ga vidjeli u Švrakinom na trolejbuskoj stanici, pa sam i to prijavio policiji u Novom Sarajevu. Išao sam rodbini na Otes, ali ga oni nisu vidjeli. Obišao sam i ruševine kod željezničke stanice, tamo gdje ima migranata, ali ga nisam našao – pojašnjava Meljazim.

Dodaje da Emrah po izlasku iz zatvora nije pravio probleme te da je uglavnom bio u kući, a vani je izlazio samo u pratnji oca.

– Znate da je moj sin imao problema s drogom. Kada je izašao iz zatvora, bio je dobro, nije se od mene odvajao. Molim sve građane da mi pomognu da ga nađem. Strah me da ga je neko ubio i ostavio u neku ruševinu ili da ga je ”navukla” stara raja – kazao nam je Meljazim.

Emrah Mučišta osuđivan je za razbojništva po trgovinama i apotekama.

Kao maloljetnik Emrah je bio osuđen na 13 mjeseci zatvora zbog teškog razbojništva nad staricom Maricom Karamehić u junu 2007. godine, u sarajevskoj općini Ilidža. Zbog četiri marke, koliko je imala u novčaniku, izudarao ju je pajserom po glavi. Marica se liječila od povreda, a preminula je na Klinici za ortopediju KCUS-a 4. oktobra 2010. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79