Otac prije masakra vodio dječaka da vježba na replikama sačmare, kalašnjikova i snajpera

Dječak K. K. (13) koji je likvidirao 8 drugara i čuvara škole aktivno je trenirao airsoft – igra za odrasle u kojoj nose replike pravog oružja, ali ne koriste municiju već loptice u kojima je vazduh.

Među modelima za ovaj sport nalaze se i kalašnjikovi, sačmare i snajper. Nažalost, dječak je zloupotrebio svoje vještine koje je naučilo na ovom sportu.

Oružarka Ana Simonović objasnila je danas da je K. K. na treninge “airsofta” dovodio otac i to su zajedno trenirali, što je kako je navela “antistres igra današnjice” i nema limit u godinama kao ni “paintball”. Simonović je istakla da po njenom mišljenju ne postoji manjkavost po pitanju Zakona o posjedovanju oružja i municije, čak smatra da je taj zakon previše strog.

Puške za airsoft imaju realističan izgled i optimalan rad, postoje one koje su od plastike i one koje su od metala i punog drveta – gdje težinom odgovaraju realnom oružju.

Ovo “oružje” ima identičnu i optiku kao bilo koje pravo oružje, jedino što se razlikuje jeste municija – koje u airsoftu nema.

Svi prodavci ovih pušaka i pištolja navode da su replike tog oružja u prodaji zabranjene za mlađe od 16 godina, ali zato na zvaničnom pravilniku piše da je sport zabranjen za mlađe od 18 godina, odnosno da je “licima mlađim od 18 godina zabranjeno učestvovanje na Airsoft susretima koje organizuju članovi Airsoft zajednice Srbije”.

Replike oružja i zaštitna oprema koja je neophodna su skupi. Cijene oružja u Srbiji zavisnosti od opreme kreću se od oko 100 eura do preko 500 eura.

Zaštitna oprema je minimalno oko 200 eura.

Ljudi koji treniraju airsoft moraju imati uz sebe i papir koji je neka vrsta dozvole odnosno garancije o “oružju”.

Inače, otac dječaka je potvrdio da je oružje koje je njegov sin koristio za krvavi pir, bilo u njegovom vlasništvu, saznaje “Telegraf.rs“.

“Otac je rekao da je u sefu držao puške i pištolje. Da je sve bio pod šifrom i da mu nije poznato kako je njegov sin istu saznao. Priznao je da je sina sa 12 godina vodio u streljanu i rekao koju. Otac je rekao da se njegov sin osjećao odbačeno, ali da ništa nije primijetio. Sin mu je često govorio da se nije uklapao u društvo”, kaže izvor blizak istrazi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79