Otac Sanjina Sefića izbačem iz sudinice!

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljen je glavni pretres Sanjinu Sefiću za izazivanje saobraćajne nesreće i neukazivanje pomoći osobama povrijeđenim u saobraćajnoj nesreći u slučaju smrti Selme Agić i Edite Malkoč, a dvojica optuženih pomagača Amar Salihović i Dino Alić postigli su sporazum o priznanju krivice te se postupak razdvaja u odnosu na njih dvojicu.

Amir Agić, otac preminule Selme: Muriz Memić bi volio da je na našem mjestu

Ranije je sporazum o krivici potpisao Saud Nišić.

U sudnici je danas precizirana optužnica Tužilaštva KS u kojem se detaljno navode povrede Selme i Edite, te su pročitane poruke osumnjičenog u sudnici.

Selmin otac Amir rekao je nakon vrlo emotivnog suđenja kako zna za ovu optužnicu, te kako ih tužiteljica stalno kontaktira, kao i da je cilj optužnice da Sefić ne dobije manju kaznu.

“Svaki put nam je sve teže, i nakon tri godine vrijeme ne liječi”, rekao je Agić dodajući kako ne može da shvati da negiraju krivicu i Sanjin i njegov otac Jasmin, koji je danas izbačen iz sudnice, prenosi Radiosarajevo.

Agić je također rekao da postoje indicije da su željeli razvući slučaj do aprila kada se obilježava godina dana od prebacivanja slučaja na ovaj sud, kako bi Sefić bio oslobođen, prenosi Hayat.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79