Otac se ogradio od uhapšenog sina, ali i od Asima Sarajlića: Svoj posao radim pošteno, nemojte me inkriminisati

Otac se ogradio od uhapšenog sina, ali i od Asima Sarajlića: Svoj posao radim pošteno, nemojte me inkriminisati


U akciji “Dar 1” uhapšeno je ukupno 18 policajaca, a 17 ih je osumnjičeno za primanje dara ili drugih oblika koristi i zloupotrebu položaja ili ovlasti. Na teret im se stavlja više od stotinu krivičnih djela primanja dara ili drugih oblika koristi i zloupotrebe službenog položaja.

Jedan policijski službenik osumnjičen za pomoć učinitelju nakon krivičnog djela i odavanje službene tajne. Za njega nije zatražen pritvor, ali su tražene mjere zabrane obavljanja dužnosti policijskog službenika.

Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za 17 uhapšenih policajaca

Nakon što je PRESS pisao da je u akciji kodnog naziva “Dar 1” uhapšen između ostalog i Emrah Hasanspahić, sin glavnog inspektora policije u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, Midhata Hasanspahića, te više policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS, a koji se sumnjiče da su tokom proteklih godina počinili više od stotinu krivičnih djela “primanje dara i drugih oblika koristi” i “zloupotreba položaja ili ovlasti, na mail redakcije PRESS-a stigao je “Zahtjev za ispravku izražavanja” koji prenosimo u cjelosti:


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija