Otac tuđem djetetu zavrtao uho, hvatao ga za vrat i lupao šamare. Kaže da je branio svog sina?

Čovjek iz Smedereva (Srbija) tvrdi da se njegov sin sukobio u školi sa vršnjakom, nakon čega ga je napao otac tog djeteta.

“Mog sina je napao otac njegovog vršnjaka i druga iz odjeljenja dok se vraćao kući iz škole. Zavrnuo mu je uho, hvatao ga za vrat i lupao mu šamare! Duhete mi ima traume, posluhe svega neće da ide u školu.

Ovim riječima za Kurir počinje ispovijest mušakarac iz Smedereva (ime i prezime poznato redakciji), čiji je dvanaestogodišnji sin, kako kaže, maltretiran od strane odraslog čovjeka koji ga je, kako kaže, čekao poslije škole. Sagovornik objašnjava da je muškarac nasrnuo na njegovo dijete zbog verbalnog sukoba koji su deca imala u školi.

– Moj sin se sa još tri druga vraćao iz škole 31. oktobra oko pola jedan popodne, kada se pored njih zaustavio plavi automobil marke “audi” u kojem je bio otac njihovog druga iz odjeljenja – kaže uznemireni otac i dodaje:

– On je otvorio suvozačeva vrata i pozvao mog sina da dođe, ponudio mu prijevoz do kuće i rekao da hoće sa njim da porazgovara. Maj sin je to odbio, rekavši da neće da uđe u auto, nakon čega ga je on pozvao da priđe “samo da ga pita šta se dogodilo u školi”.

Sagovornik Kurira objasnio je da se njegov sin požalio na zujanje u ušima i da su oni zajedno otišli u dom zdravlja gdje su su konstatovane lakše tjelesne povrede.

-On je imao oteklinu na licu i crvenilo. Konstatovano je i da mu je otekla ušna školjka i ušni kanali – kaže nam otac i dodaje:

– Problem nisu samo fizičke povrede, već i psihičke traume zbog kojih moj sin ne može da spava, ne želi da ide u školu i plaši se.

Prema riječima sagovornika, kako je njegov sin prišao “audiju”, tako ga je napadač uhvatio za lijevo uho i snažno krenuo da ga uvrće i vuče dijete tako da ga je skoro ubacio na sedište suvozača.

– Nakon toga ga je pustio i krenuo da mu lupa šamare, kad je pokušao da ga uhvati za vrat moj sin je uspio da se izmake i odmah se vratio do svojih drugara, a napadač je tako brzo otišao da nije zatvorio ni vrata automobila, već je samo dao gas – prepričava nemile scene čovjek iz Smedereva.

Ovaj otac nam objašnjava da je on za nemili događaj saznao dok je bio na poslu i da je potom sa sinom otišao u policiju.

– Podnijeli smo prijavu, moj sin je dao izjavu i ispričao sve što se dogodilo, a policija dalje postupa po ovom predmetu, trebalo bi da se ispitaju svjedoci, odnosno djeca koja su bila sa mojim sinom. Djeca će dati izjave u prisustvu svojih roditelja – kaže on.

Prema njegovim riječima dječaci, koji pohađaju šesti razred, verbalno su se sukobili najprije prošle godine i škola je tada reagovala i kaznila ih obojicu smanjenim ocjenama iz vladanja. On dodaje da su se njegov sin i taj dječak, čiji je otac neprimjereno odgreagovao ponovo sukobili prošle sedmice, tačnije 31. oktobra.

– I to je riješeno u okviru škole, ali je dječak pozvao svog oca i rekao kako ga je moj sin napao, nakon čega je on sjeo u automobil i patrolirao sve vrijeme oko škole čekajući da moj sin izađe, a onda ga je presreo ispred jedne prodavnice na putu do kuće i maltretirao ga – kaže sagovornik.

Prema njegovim riječima on ne želi da ovaj napad na njegovo maloljetno dijete prođe nekažnjeno.

– Ne želim da se ni jednom detetu ovako nešto dogodi. Van pameti je da odrasli presreću djecu po ulici i biju ih – zaključuje otac žrtve.

Kako Kurir saznaje, policija je o slučaju obavijestila Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu, a tužilac je naložio da se prikupe sva neophodna obavještenja.

– Policija će po nalogu tužicoa najprije salušati svjedoke nemilog događaja. Također, obavit će se i druge neophodne službene radnje i nakon toga će izvještaj biti proslijeđen tužiocu koji će dalje odlučiti – objašnjava izvor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79