Oteli muškarca, pa ga tjerali da pjeva na stolici

Viši sud u Čačku djelimično je preinačio presudu Osnovnog suda u ovom mjestu kojom su Milana K. iz Kragujevca, Miron K. i Mile T. iz Čačka i Dalibor Ć. nepoznatog prebivališta osuđeni na zatvorske kazne zbog protivpravnog lišenja slobode u saizvršilaštvu, kao i Čačanin Ivan Č. koji je odgovarao zbog zlostavljanja i mučenja, prenosi “Blic.rs”.

Presuda je preinačena u djelu gdje je Ivan Č. oslobođen odgovornosti zbog apsolutne zastarjelosti krivičnog gonjenja koja je nastupila 16. januara ove godine i tako što je Mile T. oslobođen troškova krivičnog postupka u iznosu od 23.250 dinara, dok je presuda u odnosu na troje ostalih potvrđena.

U odluci prvostepenog, Osnovnog suda, stoji da su Milana K. i Mile T. osuđeni na kaznu zatvora od po 14 mjeseci, Miron K. na deset mjeseci, a Dalibor Ć. na 10 mjeseci i Ivan Č. na šest mjeseci, obojica uslovno na tri godine.

U prvostepenoj presudi navodi se da su otmičari 16. januara 2016. godine u Čačku oštećenom Velisavu Š. iz Čačka oduzeli slobodu kretanja u trajanju od tri sata tako što su Milana K. i Dalibor Ć. vozilom kojim je upravljala Milane K. oštećenog od njegove kuće u Čačku dovezli do kuće Mirona K. u ovom gradu, pri čemu ga je Milana K. u toku vožnje više puta udarila pesnicom u predjelu glave, a Dalibor Ć. sjedeći na zadnjem sjedištu rukom držao oštećenog oko vrata.

Po dolasku u stan Milane K. Dalibor Ć. je oštećenog uveo u kuću gdje su u dnevnom boravku sjedeli svi okrivljeni. Okrivljeni Ivan Č. rekao je oštećenom da oni znaju da je on policiji ispričao o lažnoj policijskoj nesreći u Novom Pazaru, i počeli su da ga tuku. Milana K. i Mile T. udarali su ga pesnicama u glavu. Zatim su Miron K. i Mile T. natjerali oštećenog da se popenje na stolicu i da pjeva što je on i učinio.

Prišao mu je Miron K. i zadao više udaraca u stomak i glavu i kada je ovaj pao nastavili su da ga tuku. Zatim je Mile T. naredio da se ponovo popenje na stolicu i nastavi da pjeva, poslije čega je Mile T. prišao oštećenom i skinuo mu svu odjeću, pantolone i donji veš i takvog su ga telefonom snimali Ivan Č. i Miron K.

Miron K. nastavio je da tuče oštećenog. Kući ga je vratila Milana K. poslije tri sata, nakon poziva roditelja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79