Otići ćemo iz BiH sigurno, ali na cipelama nosimo 49 posto zemlje

 

Prisutnima se na mitingu SNSD-a “Otadžbina zove” koji je večeras održan u Banjoj Luci, obratio i predsjednik te stranke Milorad Dodik. Večeras se u Banjoj Luci moglo čuti i da je “bolje da se na snagu vrati Ustav BiH”, da ne bi Republika Srpska morala iz države “izaći” te da se ne želi BiH po želji Bošnjaka.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik posljednji se obratio prisutnima.

Dodik na mitingu: Govore nam da smo mi manji bh. entitet. Jeb** ih bh. entitet

“Hvala za ovu divnu noć. Samo sabrani imamo snagu da se odupremo svima onima koji bi mijenjali naš način života, koji bi da nam govore kako da živimo, da bismo jedan dan sigurno nestali. To je ono protiv čega se borimo, i za što Milorad Dodik radi, sluša, poruke naroda. Već 12 puta pobjeđujemo i nismo se umorili, i pobijedit ćemo ponovno jer radimo za narod. Ne treba mene niko da brani, mene samo treba da bira narod i dok narod govori da trebam ovdje da budem, ja ću ovdje biti. I nikad to neću pokušati van narodne volje”, rekao je Dodik.

Naveo je da je danas bio jedan važan gost u Banjoj Luci i pitao šta je njihova politika.

“Rekao sam mu: više mi je stalo do ovog čovjeka koji šeta ovim gradom, nego do tvojih koje nikad ne želim da vidim. Mi nismo narod koji bi drugima držao lekcije, nismo narod koji mrzi i hoće nešto što nije njihovo. Ta Republika Srpska je naš zavjet. Ona je zemlja koja voli i koja se voli. Nije ovo BiH koja mrzi Srbe i neće RS. Nije ovo narod koji je spreman da izgubi svoju slobodu, da bi se dodvodio drugima. Nismo dozvoilili da izgubimo naša stečena prava. Bilo je teških dana i noći, kada ste u kućama isčekivali, a mi bili po nekakvim Butmirima i nosačima aviona i jedino što mi je bilo važno je da mi kažete ‘hvala gospodine Dodik’. Svašta smo čuli ovih dana, neki kažu kao, pa ne može vidiš, tamo je Bakir izgubio, Čović se povukao. Pa nismo mi isto. Ja sam Srbin, oni nisu. Hoće s nama da žive, a onda nam kažu mi smo manji bh. entitet. J** ih bh. entitet. Onda umjesto da kažu Republika Srpska, kažu RS. Vratite nam Ustav BiH ostat ćemo, ne vratite li ga otići ćemo! Hoće da nam zabrane zastavu Srbije, hoće da volimo neku žutu, prosutu. Nisu u pravu oni koji vam kažu pa neće niko ništa RS-u. Svaki dan hoće nešto da nam urade pa nam poručuju kao možemo da odemo gdje hoćemo, ali možemo da nešto zemlje ponesemo na svojim cipelama, i mi im kažemo otići ćemo sigurno, ali ponijet ćemo 49 posto BiH”, kazao je Dodik.

Poručio je da on vjeruje u ideal samostalne Republike Srpske jer je “nemoguće graditi jedinstvo u BiH”.

“Ovaj narod ne smije da se odrekne onih koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku. Moramo da ostanemo okupljeni, i oni koji su ovdje bili samo prije desetak dana. Ja ne poštujem njihove vođe jer oni to nisu, i ne poštujem njihovo nastojanje da budu sluge. Ja sam sluga naroda. Ranije su govorili Milorad Dodik američki čovjek, sada govore ruski čovjek, a ja sam čovjek srpskog naroda i Republike Srpske. Predstavljam je punim srcem, svojom dušom. U njoj živi pošten i častan narod. Milorad Dodik je spreman za nacionalnu i ličnu žrtvu za Republiku Srpsku. Svi mi ovdje smo zavjetovani Republici Srpskoj i mi ne odlazimo, mi tek dolazimo. Napravili smo mnogo, ponosan sam na ono što vidimo. Političari se mjere po tome šta ostave iza sebe”, poručio je Dodik.

Istakao je kako on “nikuda neće” te da će veoma brzo u Predsjedničku palatu gdje će se baviti pitanjima razumijevanje vremena u kojem živimo.

“Da shvatimo da živimo u svijetu gdje vlada nered. Republiku Srpsku ne smijemo dovesti u poziciju nestabilnosti bez obzira na sve, mi imamo resurse, najveći resurs je ovaj narod i ova volja. RS dobija mladu novu generaciju ljudi koji su patriotizmom pokazali da žele bolju Republiku Srpsku. Moj najveći uspjeh je to što će mladi prihvatiti Republiku Srpsku kao jedinu i da nemaju drugu. Uvjeren sam i potpuno siguran u naše dobre dane. Preživjeli smo udar koje veće nacije ne bi mogle. Svih ovih godina htjeli su da nestanemo. BIo sam u Americi kada je Silajdžić rekao da su mislili da će napraviti jedinstvenu BiH bez entieta, na što mu je odgovoreno ‘zar ne vidiš da to radimo’, a ja tu stojim. Nisu uspjeli. Sva je sreća što sam uspio nagovoriti Željku da ode tamo (u državno Predsjedništvo), a ja ostajem ovdje. Patriotizma ima među svima nama. Okupimo se oko Republike Srpske. Ne dajmo našu slobodu da biramo i budemo birani. Vratimo izborni proces u RS. Neće više nikada naše glasove prebrojavati u Sarajevu. Živjela Republika Srpska. Živjela Srbija”, poručio je Dodik na kraju obraćanja piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79