Otkazan sastanak s porodicom Memić, glavna tužiteljica Tadić izvan BiH

Sastanak koji je trebao danas biti održan u Tužilaštvu BiH sa članovima porodice likvidiranog mladića Dženana Memića otkazan je jer glavna tužiteljica Gordana Tadić nije u BiH.

Danas je ocu likvidiranog mladića Murizu Memiću rečeno da tužiteljica Tadić ne može stići na sastanka u zakazanom terminu. Sastanak bi trebao biti održan u srijedu, s tim da može doći ponovo do promjene termina

Memić je u izjavi za Novinsku agenciju Patria potvrdio da je sastanak otkazan, ali nije želio davati komentar. Kratko je poručio da će čekati taj sastanak.

Tužilaštvo BiH prošle je godine formiralo predmet o tragediji Dženana Memića, a do sada je saslušano više osoba među kojima su otac i sestra likvidiranog mladića, nekoliko policajaca MUP KS, te drugi svjedoci.

Memić i njegov advokat Ifet Feraget 5. oktobra 2018. godine podnijeli su krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv više od 40 osoba na čelu sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Tužilaštva KS Dalidom Burzić za podizanje lažne optužnice za saobraćajnu nesreću. Burzić je u februaru ove godine imenovana za sudiju Suda BiH iako je u isto vrijeme protiv nje vođen disciplinski postupak zbog neprimjerenog kontakta sa ocem žrtve i davanja izjava u medijima o slučaju Memić dok je sudski postupak u toku.

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je ponovljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću za saobraćajnu nesreću u slučaju Dženana Memića, a naredne sedmice trebalo bi biti održano ročište.

Izvršeno je novo saobraćajno vještačenje, a tim vještaka izlazio je na lice mjesta u Veliku aleju gdje je u noći 8. februara 2016. godine Memić pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine. S njim u društvu tada je bila Alisa Mutap, prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79