Otkazana sjednica Parlamenta BiH zbog bojkota zastupnika iz RS-a

Zbog nedolaska zastupnika iz RS, otkazana je redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Potvrdio je to novinarima nakon sjednice proširenog Kolegija Doma predsjedavajući Kluba poslanika Naša stranka – Nezavisni blok Predrag Kojović.

– Održana je sjednica proširenog Kolegija Predstavničkog doma i donesena je odluka da se današnja sjednica otkaže. Naredna sjednica bit će zakazana početkom devetog mjeseca – kazao je Kojović.

Naime, na jučerašnjem sastanku stranaka iz RS, donesen je zaključak da zastupnici neće prisustvovati sjednicama.

– Smatramo da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH – Predsjedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini i Vijeću ministara – istaknuto je na jučerašnjem sastanku.

Naime, jučer su lideri parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj, na sastanku u Banjoj Luci povodom odluke visokog predstavnika Valentina Inzko o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, zaključili da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH – Predsjedništvu, Parlamentarnoj skupštini i Vijeću ministara BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79