Otkazano ročište u predmetu protiv Muriza Memića po tužbi Alise Mutap-Ramić

Otkazano ročište u predmetu protiv Muriza Memića po tužbi Alise Mutap-Ramić


Pred Općinskim sudom u Sarajevu, odgođeno je za danas najavljeno ročište po tužbi za klevetu Alise (Mutap) Ramić protiv Muriza Memića, oca mladića Dženana Memića o čijem ubistvu istragu vodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Saznajemo da je ročište odgođeno zbog bolesti jedne od stranaka u postupku. Danas su u korist Memićeve odbrane trebala svjedočiti dva svjedoka.

Jedina svjedokinja

Podsjećamo, Alisa je bivša djevojka Dženana Memića i jedina svjedokinja događaja stradanja Dženana Memića koji je zadobio teške tjelesne povrede 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži nakon čega je preminuo 15. februara iste godine.

Ona je tužila Dženanovog oca Muriza Memića za klevetu, jer je on u jednom intervjuu rekao da je dobio informacije da se ona bavila prostitucijom.

U svojoj boli, Muriz Memić koji s porodicom godinama ustrajava u borbi da se otkrije istina o smrti njegovog sina i uspio je s advokatom Ifetom Feragetom dokazati da u slučaju stradanja njegovog sina uzrok nije bila saobraćajna nesreća kako se u početku pokušalo predstaviti, a o tome su čak donošene i presude Kantonalnog suda u Sarajevu, koje je pobio Vrhovni sud FBiH, istovremeno je primoran da se bori i s optužbama Alise (Mutap) Ramić.

Osuđena na zatvor

Na ročištu u ovom predmetu održanom sredinom juna svjedočila je Alisa Ramić koja je kazala da se ‘osjećala posebno tužno, poniženo i jadno ‘, kada je vidjela intervju Muriza Memića.

Inače, Alisa Mutap Ramić je pred Sudom Bosne i Hercegovine osuđena 21. jula ove godine na dvije i po godine zatvora u predmetu „Zijad Mutap i drugi“.

Pri izricanju presude Apelaciono vijeće Suda BiH navelo je da je „Alisa Mutap-Ramić, kao jedina svjedokinja događaja 8. februara 2016. godine kada je stradao Dženan Memić, bila dužna navesti sve činjenice i okolnosti, ali ih je svjesno prešutjela“, dajući tako lažni iskaz.

Inače, tokom tog procesa dokazano je da Alisa nije imala amneziju niti potres mozga, što je tvrdila godinama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija