Otkrio ga mobilni skener na carini: Kod mjenjača sakrio pištolje, municiju i viagru

Carinski službenici i policija uspješno su otkrili dva pokušaja krijumčarenja oružja na graničnim prijelazima Batrovci i Bački Breg.

Na graničnom prijelazu Batrovci, slučaj je otkriven na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj, kada je automobil strane registracije sa vozačem i jedinim putnikom podvrgnut kontroli.

Mobilni skener je ukazao na nepravilnosti u predjelu mjenjača, što je rezultiralo detaljnim pregledom vozila.

U unaprijed pregrađenom prostoru u konzoli mjenjača pronađena su dva pištolja marke “Taktical Hulk Pro”. Osim oružja, pronađena je kutija s 19 metaka kalibra 7,65 mm, kao i 2.800 kesica sredstva za potenciju Kamagra.

Na graničnom prelazu Bački Breg istog dana, detaljnim pregledom jednog kombi vozila otkrivena je automatska puška “Thompson”.

Ovo uspješno otkrivanje krijumčarenja oružja rezultat je saradnje između carinskih službenika i policije. Pored oružja, zaplijenjene su i druge nelegalne supstance, ukazujući na složenost krijumčarskih operacija.

Očekuje se daljnja istraga kako bi se utvrdili tragovi krijumčarenja i identifikovali mogući povezani kriminalni elementi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79