Otkrio MUP: Tajkuna Ljubomira Gladovića pokušao likvidirati Banjalučanin Milan Reljić

Osoba koju je policija osumnjičila za 16 godina star pokušaj likvidacije Ljubomira Gladovića u Novome Zagrebu, je Banjalučanin Milan Reljić (52), osoba poznata čitateljima crnih kronika u susjednoj BiH, piše “Jutarnji list”.

Reljić je 2017. najprije bio uhapšen, da bi ubrzo postao svjedok pokajnik tužilaštva Republike Srpske u tzv. slučaju trezor, suđenju grupi razbojnika iz RS koji su od 2004. do 2011. počinili niz oružanih prepada na banke u BiH otuđivši ukupno oko milijun eura.

Zanimljivo je da je tokom njegova svjedočenja u tome postupku 2018., jedan od optuženih, Siniša Straživuk, inače također kriminalac zastrašujuće reputacije, sudu za Reljića rekao: “Gospodin je učestvovao u plaćenim ubistvima i teškim ubistvima u Zagrebu i Banja Luci”.

No, pred izlazak iz sudnice, barem kako je Straživuk prijavio sudu, Reljić mu je samo šapnuo “Mrtav si”.

U svome svjedočenju Reljić je teško teretio optužene rekavši kako je s njima sudjelovao u nizu oružanih napada na dostavna vozila za prijevoz novca pojedinih banaka.

Zagrebačka policija je u danas izdala saopćenje o rješenju ovog “hladnog slučaja”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79