Otkrivamo detalje akcije “Jug”: Kako je pala narkogrupa iz Tešnja

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH te je odredio jednomjesečni pritvor Mirzi Hodžiću (32) iz Doboj-Juga, Refiku Hasanoviću (50) iz Sarajeva, Muhamedu Mudrovu (34), Enesu Kantiću (38), Almiru Ahmiću (35) i Alenu Dugaliću (31) iz Tešnja, kao i Adnanu Dizdareviću (39) iz Zenice, te Nedimu Bukviću (34) iz Tešnja.

Bogati kupci

Njihovo hapšenje rezultat je višemjesečne temeljne istrage koju je Tužilaštvo BiH provodilo u saradnji sa SIPA-om zbog preprodaje droge.

Otkrivamo detalje praćenja ove grupe i kako su na kraju pali 21. decembra u koordiniranoj akciji kodnog naziva “Jug”.

Za članove ove grupe karakteristično je to da su više mjeseci prodavali skank i spid prikrivanim istražiteljima SIPA-e, ne sumnjajući ko su im “bogati” kupci, sve dok nisu uhapšeni.

Istražitelji su s prethodno popisanim novčanicama od Hodžića i Mudrova za 2.550 eura 24. septembra u Tešnju kupili 657 grama skanka.

Hodžić i Hasanović su 28. oktobra istražiteljima na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva prodali 971 gram skanka za 3.000 eura. Kantić, Mudrov i Ahmić su u Kraševu kod Tešnja prodali dva paketa droge za 1.750 eura.
Ugovorena prodaja

Dogovor s “poznatim” kupcima bio je i da se 21. decembra nađu ispred tržnog centra u sarajevskom naselju Stup. Na dogovoreno mjesto Hodžić i Dizdarević su došli u skupocjenom Porscheu Cayenne. Odmah su uhapšeni, a u vozilu su pronađena četiri kilograma skanka i kilogram spida.

Tešanjska ekipa, Kandić, Mudrov i Bukvić, uhapšeni su u Kraševu, gdje su došli da prikrivenom istražitelju prodaju kilogram spida i sedam kilograma skanka.

U okviru istrage utvrđeno je da je tokom 2020. godine prvoosumnjičeni organizirao grupu ljudi na području BiH, a kojoj su kao pripadnici pristupili i ostali osumnjičeni. Grupa je organizirana radi neovlaštenog međunarodnog prijenosa i prodaje kanabisa-skanka i spida s područja Albanije na područje BiH prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79