Otkriven identitet ranjenog muškarca, napala ga tri napadača u fantomkama

Na području Ilidže, jutros oko 07.50 sati policija je zaprimila dojavu da je na lokalitetu Blažuja, područje općine Ilidža došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedno lice povrijeđeno.

Kako saznajemo, na mjesto događaja upućeno više patrola policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koji su povrijeđenom pružili prvu pomoć, a potom prevezli na KUM KCUS-a.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja s obilježjem krivičnog djela, te će više informacija biti poznato nakon što se završi uviđaj. O navedenom je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo – rekao je za “Avaz” Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP KS.

Prema informacija “Avaza“, tri napadača koja su ranila jednog muškarca, imali su fantomke. Oni su došli pred njegovu kuću u Blažuju, gdje se i desila pucnjava.

Ranjeni muškarac poznat je policiji, ali se traga za napadačima. Saznajemo da je ranjen Samir Lingo, koji je smješten na KCUS-u. Čeka se stepen njegovih povreda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79