Otkriven identitet svih policajaca koji pjevaju šovinističke pjesme u Priboju

Objavljena imena i prezimena svih policajaca koji su pjevali uvrijedljive pjesme.

“Građanima Priboja i ostalih sandžačkih gradova bošnjačke nacionalnosti nesvakidašnju novogodišnju čestitku uputio je pripadnik PU Priboj Marko Pantović objavom video zapisa na svom Facebook profilu na kome se pripadnici policije i njihove starješine u jednom pribojskom ugostiteljskom objektu vesele uz šovinističke i zastrašujuće pesme: ’’Srebrenice tako si mi mila, dabogda se triput ponovila, Oj Pazaru novi Vukovaru, Oj Sjenice nova Srebrenice, Oj Fatima đe su ti dimije, u četnika oko Ledenika…’’ stoji u saopćenju SPP Priboj.

Od ovih groznih stihova običnom svijetu se ledi krv u venama, a kada ih pjesmom i urnebesnim povicima ukrase pripiti policajci države Srbije, u tom slučaju ovo se može objasniti samo kao govor mržnje, nastavak društvenog konsezusa oko veličanja ratnog zločina i vrijeđanja žrtava strašnih ratnih zločina, a na poslijetku ovo je otvorena prijetnja autohtonom bošnjačkom narodu na ovim prostorima od činovnika države Srbije da će se ponoviti Vukovar i Srebrenica!

Dužnost nam je i obaveza da javnost upoznamo ko su ti kafanski junaci sa video zapisa: Vidosav Avramović, Marko Ž(Z)ujić, Milojica Bjelović Mime, Marko Klisura, Goran Šalipur, Vladan Janjušević, Dragan Zeković i pomenuti Marko Pantović.

S ovakvim sramnim činom imenovani su obrukali policijski poziv, policijsku uniformu i značku. STRANKA PRAVDE I POMIRENJA ovim javnim objavljivanjem imena policajaca želi da individualizuje sramno ponašanje državnih činovnika, nikako da odnose i pojave u društvu generalizuju, saopšteno je iz stranke.

Mnoga udruženja koja se bore za prava manjina u Srbiji zahtjevaju da svi policajci koji se pojavljuju na snimku budu suspendovani.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79