Otkriven mogući motiv pucnjave u Beogradu: Napadač i ranije bio optužen, sukobili se zbog narkotika?

Nemanja Đ. (20), koji je uhapšen u brzoj akciji policije, samo nekoliko sati pošto je u ponedjeljak uveče u beogradskom naselju Vračar (Srbija) ranio dvojicu muškaraca, već je bio optužen za pokušaj ubistva, a danas bi trebalo da bude priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu!

Prema nezvaničnim informcijama, istražitelji sumnjaju da je motiv obračuna u kom su ranjeni A. P. (26) i D. L. (21), državljanin Sjeverne Makedonije, sukob oko trgovine narkoticima.

– I osumnjičeni Nemanja Đ., kao i A. P. od ranije su poznati policiji. Sumnja se da je meta napada bio A. P. koji je upucan u nogu i nije životno ugrožen. Ispituje se da li je u pozadini ovog obračuna sukob dvije suparničke ekipe narko-dilera – kaže izvor Kurira.

Inače, Nemanji Đ. već se sudi za pokušaj ubistva nožem, dok je A. P. bio privođen zbog različitih krivičnih djela, a na potjernici je bio i u trenutku napada, i to zbog izdržavanja kazne zatvora.

Pucnjava se, podsjetimo, dogodila u ponedjeljak u Ulici Maksima Gorkog, ispred jednog lokala brze hrane. Napadač je najvjerovatije sačekao A. P., pucao u njega, a potom pokušao pobjeći. Policija je odmah pokrenula akciju “Vihor” i lisice su mu stavljene za nepuna tri sata.

Kako je saopćio MUP, uhapšeni se sumnjiči za pokušaj ubistva i nedozvoljeno nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79