Otkriven novi simptom koronavirusa

Kao bolest gornjeg dišnog sistema koronavirus izaziva suhi kašalj, grlobolju, temperaturu i slabost, a neki sekundarni simptomi su konjunktivitis, glavobolja i gubitak mirisa i okusa. No, otkriven je još jedan simptom koji upućuje na koronavirus.

Iako je riječ o bolesti dišnog sistema, kod nekih pacijenata se pojavio i osip na koži. Provedeno je nekoliko istraživanja koje dokazuju da osip na koži može biti čest simptom kod pacijenata zaraženih koronavirusom.

Prema istraživanju koju su proveli dermatolozi u Lombardiji u Italiji, 18 od 88 pacijenata s koronavirusom, koje su pregledali u bolnici, razvili su osip nakon zaraze virusom.

Druga istraživanja koje je proveo King's College u Londonu potvrdila su da je osip na koži kao glavni simptom koronavirusa.

Prema istraživačima ovog univerziteta, virus se manifestira kroz osip kod onih pacijenata koji uglavnom nisu razvili ostale prepoznatljive simptome bolesti te istraživači savjetuju da se i osip na koži shvati ozbiljno i da ga se odmah liječi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79