BiH Otkriven u putničkom vozilu: Službenici UIO spriječili šverc 200 kg sitno rezanog...

Otkriven u putničkom vozilu: Službenici UIO spriječili šverc 200 kg sitno rezanog duhana

Ovlašteni sužbenici Uprave za indirektno oporezivanje na saobraćajnici Sarajevo-Konjic privremeno su oduzeli 200 kg sitno rezanog duhana, koji nije bio obilježen akciznim markicama UIO. Ukupna tržišna vrijednost akcizne robe koja je bila namijenjena “crnom tržištu” u Bosni i Hercegovini procjenjuje se na iznos od 34.000 KM.

Vršeći pojačane aktivnosti na sprječavanju nelegalnog prometa duhana i duhanskih prerađevina službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz sarajevskog regionalnog centra UIO otkrili su 200 kg sitno rezanog duhana namijenjenog “crnom tržištu” u BiH.

Akcizna roba koja nije bila obilježena akciznim markica UIO, a čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 34.000 KM, otkrivena je u putničkom motornom vozilu na putnom pravcu Sarajevo – Konjic.

Prema instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i Suda BiH krijumčareni duhan je privremeno oduzet, a protiv počinioca biće podneseni izvještaji Tužilaštvu BiH. Prilikom izvođenja ove akcije službenici UIO, koristili su opremu, znanje i vještine stečeno kroz dugogodišnji program obuke i opremanja od strane Vlade SAD-a, kroz program EXBS, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM