Foto: FUP
Otkrivena plantaža marihuane u Čapljini: Uhapšen 59-godišnjak

Otkrivena plantaža marihuane u Čapljini: Uhapšen 59-godišnjak


Operativna akcija Federalne uprave policije (FUP) na području Hercegovine rezultirala je otkrićem plantaže marihuane i hapšenjem osumnjičenog.

Policijski službenici iz Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga proveli su opsežnu akciju u općini Čapljina, tačnije u mjestu Gabela. Cilj akcije bio je spriječiti proizvodnju i distribuciju opojne droge.

Prema saopćenju FUP-a, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i po naredbama Općinskog suda u Čapljini, izvršeni su pretresi više osoba, objekata, motornih vozila i parcela. Na tim lokacijama zasađena je marihuana, što je dokumentovano kao krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Foto: FUP

Foto: FUP

Osoba inicijala P.K. (59), iz Metkovića s prebivalištem u Gabeli, uhapšena je zbog sumnje u izvršenje ovog krivičnog djela. Tokom akcije, policija je pronašla i privremeno oduzela oko 600 grama marihuane, manju količinu amfetamina, mobilni telefon i jednu automatsku pušku sa pripadajućim okvirom i mecima. Na plantaži su pronađene 36 stabljike biljke “cannabis sativa L”, vaga za precizno vaganje i drugi pribor za proizvodnju i pakovanje droge.

Osumnjičeni je navodno uzgajao marihuanu na poznatim lokacijama u Čapljini, te je pripremao i pakovao za daljnju preprodaju. Pored droge, policija je zaplijenila i druge predmete povezane s krivičnim djelom, uključujući nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon kriminalističke obrade, P.K. je predat Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona koje će odlučivati o njegovom daljnjem statusu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija