Otkriveni osumnjičeni za pokušaj krađe 500 kilograma kokaina

Otkriveni osumnjičeni za pokušaj krađe 500 kilograma kokaina


Švicarske vlasti su uhapsile dvojicu Albanaca koji su živjeli u Italiji, osumnjičene za planiranje krađe 500 kilograma kokaina iz tvornice Nespresso u švicarskom gradu Romontu.

Zapljena droge, koja je izvedena u maju 2022., uzdrmala je švicarsko društvo, a detaljnom istragom došlo se do identiteta osumnjičenih skoro dvije godine nakon incidenta.

Ogromna pošiljka čistog kokaina bila je skrivena u kontejneru s kafom poslanom iz Brazila preko Belgije.

Istraga je prvo sugerirala da je kokain bio namijenjen tvornici Nespresso, ali se kasnije utvrdilo da je trebao biti istovaren na području između Antverpena i Romonta, što se nije dogodilo iz nepoznatih razloga.

Uhapšeni Albanci, koji su živjeli u Italiji, trenutno su pod istragom švicarskih vlasti, a jedan od njih već je izručen Švicarskoj. Detalji o njihovoj povezanosti s planiranom krađom i dalje se istražuju.

Iako se situacija odvijala prije skoro dvije godine, otkriće identiteta osumnjičenih predstavlja ključni korak u procesu pravde i razjašnjavanju događaja vezanih uz zapljenu kokaina u tvornici Nespresso.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija