Inspektori stavili pečat: Otkriveno 10 neprijavljenih radnika

Inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 14 obveznika koji nisu evidentirali promet i 5 koji nisu imali fiskalni uređaj.

Inspektori Porezne uprave FBiH su na području HNK i TK-a izvršili 74 inspekcijska nadzora kojim su bili obuhvaćeni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, trgovinsku, djelatnost proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i druge uslužne djelatnosti.

U ovim aktivnostima inspektori su otkrili 10 neprijavljenih radnika, 14 obveznika koji nisu evidentirali promet, 5 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa, nepostojanja fiskalnog uređaja i neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 12 objekata, a u 27 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 72.900 KM.

Od ukupnog broja izvršenih kontrola na području HNK je 21. i 28. maja izvršeno 50 inspekcijskih nadzora u kojima je otkriveno 6 neprijavljenih radnika, 7 obveznika koji nisu evidentirali promet, 4 obveznika bez fiskalnog uređaja. Zapečaćeno je 7 objekata, a u 13 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 31.000 KM.

U TK-u su 27.maja izvršena 24 inspekcijska nadzora, otkrivena su 4 neprijavljena radnika, 7 obveznika koji nisu evidentirali promet i jedan obveznik koji nije imao instaliran fiskalni uređaj. Zapečaćeno je 5 objekata, a u 14 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 41.900 KM prenosi Oslobođenje.

Lukač: Potrebno je da imamo rezervni sastav koji možemo brzo staviti u funkciju!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments