Otkriveno 46 lažnih diploma u Kantonu Sarajevo, evo gdje najviše!

Već danas imam informaciju sa terena da smo našli još 16 krivotvorenih diploma, kaže Kafedžić

Ured za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo, na čijem čelu je direktor Erduan Kafedžić, a kojem u radu pomaže savjetnik za borbu protiv korupcije Eric Larson, do sada je provjerio oko 5.000 diploma uposlenika javnog sektora.

Javni sektor

– Ured postupa po zaključku Vlade KS i mi smo ti koji su inicirali provjeru diploma u javnom sektoru Kantona Sarajevo. Do sada sada smo prekontrolisali oko 5.000 diploma i podnijeli oko 30 krivičnih prijava. Već danas imam informaciju sa terena da smo našli još 16 krivotvorenih diploma – kazao je za Dnevni avaz Kafedžić.

Uhapšena lažna doktorica: Usluge estetske medicine pružala i u BiH

Prema njegovim riječima, svi oni koji se zapošljavaju u javni sektor bit će pod lupom.

Lažne diplome

– Najviše je lažnih diploma otkriveno u javnoj komunalnoj privredi, odnosno u komunalnim preduzećima. Tu smo najviše otkrili lica sa lažnim papirima, a dostavljali su diplome Sarajevskog univerziteta pa i onih van naše zemlje – naglasio je Kafedžić.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79