Otkriveno kako su dva Bosanca ostala bez 16.500 KM

Na području Policijske uprave Zvornik tokom posljednjih mjeseci evidentirana su dva slučaja da su građani prevareni putem interneta na ime odobravanja kredita sa povoljnim kamatnim stopama.

U Policijskoj upravi Zvornik su rekli da je na taj način jedna osoba iz Bratunca oštećena za 1.406 KM, a iz Skelana je oštećena za više od 15.000 KM. Kako tvrdi Srpska info ovaj dvojac ostao je bez 16.500 KM.

“Oni su navedene novčane iznose uplaćivali na račun osiguranja kredita, konverzije novca, ovjere notarskih ugovora, i drugo. Oni su na društvenim mrežama pronašli oglas fiktivne banke, te na taj način ostavarili konakt sa njima”, pojasnili su u policiji, piše Srpska info.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama, te da ne traže kredite na društvenim mrežama, s obzirom da banke ne odobravaju kredite tim putem.

“Građani ne bi trebalo da ustupaju svoje lične podatke, fotografije ličnih karata ili bankovnih kartica putem interneta i društvenih mreža, jer isti mogu biti zloupotrebljeni”, poručili su iz PU Zvornik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79