Otkriveno ko je bh. kriminalac koji je turskom “zlatnom vizom” izbjegao izručenje Belgiji

Otkriveno ko je bh. kriminalac koji je turskom “zlatnom vizom” izbjegao izručenje Belgiji


 

Turska je odbila da Belgiji izruči dva kriminalca sa Balkana, osumnjičena za krijumčarenje nekoliko tona kokaina nakon što su kupovinom nekretnina u Turskoj obezbijedili sebi tzv. “zlatnu vizu”.

Kako prenosi vice.com, riječ je o bh. kriminalcu Sani al Murda i Albancu Fljamuru Sinanaju, koji su nekoliko mjeseci prije belgijskog zahtjeva za izručenje kupili nekretnine u Turskoj u vrijednosti 500.000 dolara.

Kako su još ranije objavili flamanski mediji, oni se zajedno sa još dvojicom kriminalaca, sumnjiče za šverc 3,2 tone kokaina u Antverpenu i to u periodu od 2020. do 2022. godine.

Jedan od osumnjičenih je uhapšen i od prošle godine je u zatvoru, dok su Al Murda i Sinanaj, uspjeli da pobjegnu u Tursku.

Prema riječima jednog evropskog policijskog zvaničnika, a čiju izjavu prenosi vice.com, Al Murda je blizak saradnik Edina Gačanina. Štaviše, Al Murda je polubrat Gačaninove poslovne, ali i nekadašnje romantične partnerke. Ona navodno vodi cijeli posao u Sarajevu, koji je, kako prenose mediji, maska za pranje novca.

SIPA traga za još dvije osobe: Traži se vlasnica restoran „Dos Hermanos“ i njen brat

Prema navodima Interpola, Al Murda i Sinanaj su povezani i sa škaljarskim klanom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija