Otrovalo se 16 nastavnika sarajevskih osnovnih škola!

Nastavnici šest sarajevskih osnovnih škola otrovali su se na seminaru koji organizira British Council, nakon što su pojeli lanč-pakete koje su naručili iz jednog od Ilidžanskih restorana u “Grand centru”!

Kako je potvrđeno “Avazu”, otrovalo se 16 nastavnika i svi su imali iste simptome.

Amela Babić, glavna inspektorica Sanitarno-zdravstveno-farmaceutske inspekcije i inspekcije za hranu, kazala je da je odmah po zaprimljenoj informaciji izdat nalog za vršenje hitnog nadzora u ovom ugostiteljskom objektu, koji je u toku.

– Nakon što smo u popodnevnim satima dobili informaciju od Javne ustanove zavoda za javno zdravstvo KS na sumnju na trovanje, odmah smo reagirali. U Hitnu pomoć se javilo 16 osoba sa simptomima povraćanja, proliva i opće slabosti. Svi ti pacijenti se dovode u vezu sa seminarom koji se desio u Sarajevu za nastavnike osnovnih škola pod nazivom „Škola za 21. vijek“. Niko nije hospitaliziran – kazala je Babić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79