Otuđio novac iz kazina u Srebreniku: Uhapšen 25-to godišnjak

Dana, 23.5.2021.godine oko 15.40 sati PU/PS Srebrenik je zaprimila prijavu da je, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo Razbojništvo nad radnikom kazina u Srebreniku, kojom prilikom je NN lice otuđilo određeno količinu novca nakon čega se udaljilo sa mjesta događaja.

Policijski službenici PU Srebrenik su operativnim radom došli do saznanja da je mogući počinilac navedenog krivičnog djela N.K., rođen 1996.godine iz Srebrenika, koji je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade. Tokom rada na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela pronađen je i otuđeni novac.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a nakon kompletiranja predmeta N.K. će uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79