Otvoren broj za liječenje male heroine

Hrabroj trogodišnjoj Ivani Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva u septembru prošle godine dijagnosticiran je karcinom buberga, a potom su uslijedile operacije u Banjoj Luci i Beogradu, kao i hemo i terapije zračenjem. Ovo maleno, ali jako hrabro srce izdržalo je do sada sve terapije. Nažalost, kontrolni pregledi pokazali su da se bolest malene Ivane proširila i na druge organe.
Najveće šanse

Najveće šanse za Ivanino liječenje pruža Evropski centar za dječiju onkologiju u Parizu. No, ljekarske intervencije i terapije, koje za lavicu znače život, koštaju 250.000 eura.

Nina Bjelogrlić, majka djevojčice, kazala je da bi njena Ivana na klinici u Parizu imala najviše šansi za odgovarajuću terapiju.

– Ivana je još, hvala Bogu, klinički dobro, samo što nema kosicu. Rekli biste da je to jedna zdrava djevojčica, ali eto, nalazi su pokazali drugačije – istaknula je jednom prilikom Bjelogrlić.

Općinska organizacija Crvenog križa Istočne Ilidže pokrenula je akciju za pomoć u liječenju djevojčice. Akcija je prvobitno pokrenuta na području Istočnog Sarajeva, Pala i Foče, ali se vrlo brzo proširila i na ostale dijelove Republike Srpske. Također, nadaju se da će se akcija proširiti i na cijelu BiH.
Bez odustajanja

– Zbog njenog osmijeha, ja ne smijem da odustanem. Boriti se dalje moram. Što prije skupimo sredstva, to bolje. Za, otprilike, mjesec mi moramo ići dalje – kazala je potresena majka.

Svi oni koji žele da doniraju novac za malu Ivanu, mogu to učiniti i pozivom na tek otvoreni humanitarni broj za prikupljanje pomoći. Ni poznati pjevači nisu ostali imuni na Ivaninu borbu pa će tako Miljan Miljanić i “Goci bend” nastupiti 6. decembra, dok će Slađa Alegro, Peđa Medenica, Adil Maksutović, Slađana Mandić i Bojan Leksington za Ivanu pjevati 11. decembra.

Za novčanu pomoć za liječenje Ivane Bjelogrlić, jedinice Nine i Jelenka, otvoren je namjenski žiroračun u “Intesa Sanpaolo banci” Sarajevo, broj 1541029988405703.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79