Otvorena istraga protiv 20 osoba: SIPA izuzela dokumentaciju iz NK Čelik

Kao što su Upravni odbor i menadžment NK Čelik u nekoliko navrata istaknuli, u zeničkom klubu se u posljednje vrijeme vrše istražne radnje koje ispituju legalnost poslovanja i eventualno postojanje krivičnih djela u radu ljudi koji su upravljali klubom u posljednjih 20-ak godina.

“Postupajući po naredbi Kantonalnog suda, a na zahtjev Kantonalnog tužilaštva, iz prostorija kluba je u četvrtak izuzet značajan dio dokumentacije koji obuhvata poslovanje u periodu od 2017. do 2020. godine, koja je predata Državnoj agenciji za istrage i zaštitu”, saopćili su iz NK Čelik.

Na zahtjev kluba za pristup informacijama, od Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, potvrđeno im je da je otvorena istraga protiv 20 osoba zbog osnovanih sumnji u počinjenje krivičnih djela.

“Klub je obaviješten da Grad Zenica, protivno zaključku Gradskog vijeća, nikada nije dostavio zahtjev tužilaštvu da ispita postojanje krivičnih djela u poslovanju u periodu upravljanja klubom tadašnjeg predsjednika Upravnog odbora NK Čelik Zenica Fuada Kasumovića”, istakli su iz zeničkog kluba.

Aktuelni Upravni odbor i menadžment kluba je poručio da će stajati na raspolaganju svim istražnim organima da što efikasnije istraže sve neregularnosti i nepravilnosti u upravljanju Čelikom.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79