Otvorena platforma za podršku djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja

Udruženje porodice i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja „PIPOL“ sredinom aprila pokrenulo vlastitu online platformu huManOST.ba (www.humanost.ba) namijenjenu za prikupljanje sredstava za realizaciju projekata i aktivnosti s ciljem pružanja još veće pomoći i podrške mališanima i mladima oboljelim i izliječenim od raka, i članovima njihovih porodica, posebno za vrijeme pandemije COVID-19, koja je povećala potrebe, te donijela sa sobom nove probleme i izazove sa kojima se suočava čitav svijet, a posebno ova društveno osjetljiva populacija.

Putem platforme humanost.ba donatori (fizička i pravna lica) mogu brzo, jednostavno i potpuno sigurno kartičnim plaćanjem (Visa, MasterCard, AmericanExpres, Discover, PayPal) podržati projekte i aktivnosti namijenjene djeci oboljeloj i izliječenoj od raka. Proces podrške i doniranja je brz i jednostavan, i nudi donatoru mogućnost da odabere jednu ili više kampanja koju želi podržati novčanom donacijom, i time dati vlastiti dopinos u zajedničkoj borbi protiv dječijeg raka.

S obzirom da su zbog ekonomske krize uzrokovane pandemijom COVID-19 ukinuti ili značajno umanjeni Javni pozivi za finansiranje društveno-odgovornih projekta na osnovu kojih su se ranije finansirale aktivnosti i projekti udruženja „PIPOL“, pomoću ove platforme nastoji se obezbijediti kontinuitet programa materijalne, psihosocijalne i podrške Mobilnog tima namijenjenih djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka i članovima njihovih porodica.

„Iako realizujemo brojne aktivnosti, u ovim trenutcima izdvajamo nekoliko prioritetnih projekta koje dobri ljudi i društveno odgovorne kompanije mogu podržati na sljedećim link-ovima:

“Psihosocijalna pomoć i podrška djeci oboljeloj i izliječenoj od raka”
“K.I.D.S. centar za djecu oboljelu i izliječenu od raka”
“Mobilni tim za materijalnu podršku”
“Ljetna rehabilitacija djece i mladih izliječenih od raka”
Transparentnost doniranih i utrošenih sredstava naše je strogo opredjeljenje i obaveza. Svaka donacija tj. iznos doniranih sredstava biti će javno prikazan pod punim imenom i prezimenom donator ili pod opcijom anonimni donator, ovisno od želje i izbora donatora. Takođe će biti prikazan i ukupan iznos prikupljenih sredstava za svaku kampanju pojedinačno. U sekciji „Novosti“ redovno ćemo objavljivati izvještaje o realizovanim aktivnostima koje su fizička i pravna lica svojim donacijama putem huManOST.ba platforme podržali. “ – naveli su iz Udruženja “PIPOL”.

Online platforma huManOST.ba društveno je odgovorna u svakom svom segmentu postojanja. Pored pomoći i podrške djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, ova platforma predstavlja i svojevrsni vid radno-okupacione terapije za mlade izliječene od raka i nezaposlene roditelje djece oboljele od raka koji su angažovani na njenom kreiranju, rukovođenju i ažuriranju, čime će sticati dodatna znanja, vještine i sposobnosti, što će im pomoći u sticanju djelimične ili potpune ekonomske neovisnosti. “ istaka je Amra Saračević, predsjednica Udruženja.

Napomena: Za sve dodatne informacije o platformi huManOST.ba stojimo Vam na raspolaganju putem sljedećih kontakata: udruzenje_pipol@hotmail.com ili na telefon broj 061 200 636 – Amra Saračević/predsjednica Udruženja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79