Ova bh. firma će zaposliti još 250 radnika: Sportska oprema iz BiH stiže do 700 klubova širom Evrope…

Oko 90 posto proizvoda koje proizvede “Absolute Group”, završava na tržištu Evropske unije, a najveći izvoz orijentiran je ka Njemačkoj i Holandiji.

Do kraja godine, tekstilna kompanija “Absolute Group” iz Travnika zaposlit će 100 radnika u novom pogonu u Sapni, dok se sprema i investicija u Jablanici.

Sa projektom u Jablanici je trebalo krenuti sredinom ove godine. Nažalost, zbog pandemije je sve prolongirano. U tom pogonu je planirano uposlenje 250 radnika. Objekt je završen, jedan dio opreme je naručen i čekamo da se situacija smiri i idemo s fazom uposlenja radnika u Jablanici – rekao je vlasnik kompanije “Absolute Group” Nihad Selimović.

Oko 90 posto proizvoda koje proizvede “Absolute Group”, završava na tržištu Evropske unije, a najveći izvoz orijentiran je ka Njemačkoj i Holandiji, piše Biznis.ba.

– Osim sportske opreme, imamo opremu za kampiranje, šatore i to je dio našeg asortimana koji 100 posto izvozimo. Možemo se pohvaliti da sve ozbiljne sportske ekipe, nacionalni savezi u BiH, preko 20 njih, nose našu opremu. Također, mnogi sportski klubovi kako iz BiH, tako i iz regiona i Evrope nose našu opremu i to je oko 700 sportskih klubova – istaknuo je Selimović.

U svom sastavu “Absolute Group” ima i nekoliko drugih firmi, kao što je “Hasky sport”, čija je kompanija “Number1”, koja se bavi proizvodnjom sportske opreme.

– U našoj kompaniji trenutno je uposleno oko 150 radnika. U narednom periodu imamo nekoliko projekata gdje planiramo uposliti oko 300 novih radnika. “Absolute Group” ima nekoliko djelatnosti, pored tekstilne, tu je i grafička djelatnost, metalna, gdje radimo proizvode u kombinaciji s tekstilnom djelatnošću – kazao je Selimović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79