Ovaj čoban sanja da oženi Srpkinju: Alen ostavio svoj kontakt i pozvao ozbiljne djevojke da se jave

Ovaj čoban sanja da oženi Srpkinju: Alen ostavio svoj kontakt i pozvao ozbiljne djevojke da se jave


Alen Šakanović iz Velike Kladuše ima 31 godinu i bavi se čobanstvom. Čuvati stado ovaca nije nimalo lak posao, živjeti na planini, borba sa divljim zvijerima, oštra klima i samoća, samo su neke od poteškoća sa kojima se susreće.

– I dan i noć si tu, plus to je slabo plaćen posao. Ovako u jesen plaće čobanima se kreću oko 350 maraka. Ja imam 500 i jako sam zadovoljan gazdom. Napravio mi je kamp da budem u njemu, dok čobani običnu budu u šatorima. Jedino je samoća problem. Ja bih se, brate, rado oženio i ako možete pomoći da se čuje za to, kazao nam je ovaj mladi čoban, ne skidajući oka sa stada od 400 ovaca.

Alen ima majku i kuću u Velikoj Kladuši, jako je vrijedan i požrtvovan za porodicu. Njegova buduća supruga imala bi muža čobana, a tko zna, možda je to bolje nego da je influencer. Nisu ni sve žene jednake, a Alen kaže da nije probirljiv.

– Ma mogu pristati na sve, i da je bila udavana, pa nek’ je i sa djecom, nek’ samo zna da čuva kuću i da sprema ručak. Jedan moj kolega čoban iz Bosanske Krupe je oženio Srpkinju. Em je ona lijepa, vrijedna, a još kako hranu sprema. Ja bih najviše volio da se nađe takva i za mene, volim Srpkinje, njih možda i najviše, ispričao nam je Alen.

Vjetar zavija grmečkim padinama pa se za njega krilima hvataju orlovi. Medvjede viđa svaki dan, ali ne diraju u ovce. Čoban se plaši jedino vukova, ali kaže nam da ih, srećom, odavno nema.

– Samoća je ipak najgora, toliko budem sam da zaboravim pričati. Zato neka mi se jave na Facebook Alen Sakanovic, vidjeće profil, samo su slike ovaca u cvjetnim okvirima. Ali, neka ne pišu, neka pošalju glasovne poruke, zamolio je Alen na kraju, piše Oslobođenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija