Ovaj čovjek mora biti uhapšen

Uopšte se ne osjećam odgovornim. Nisam ja njima rekao “ja ću da vas izliječim”, nego je moja sugestija bila da treba sam da se izliječi, kaže Petrović

Miroljub Petrović nije doktor, da bi to bio, mora da završi medicinu! Što se tiče njegovih savjeta da se ne ide kod ljekara, za to treba da odgovara zakonski i tu treba tužilaštvo da odradi svoj posao!

Ovo za Kurir kaže dr Danica Grujičić, nakon optužbi Biljane Jovanović (23) da je Miroljub Petrović kriv za smrt njenog brata Slavča Petrova (31) jer ih je savjetovao da Slavčo ne pije lijekove i ne ide na liječenje.

Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu saopštilo je da će, ukoliko su u centru za liječenje u Petrovcu preduzimane radnje u kojima ima elemenata krivičnog djela, preduzeti istragu kako bi se utvrdile sve činjenice, kao i to da li ima elemenata krivičnog djela ili nema.

Biljana Jovanović iznijela je tvrdnje da ju je Miroljub Petrović ubjeđivao da njen brat Slavčo Petrov, kome su ljekari u martu prošle godine dijagnostikovali tumor na mozgu, ne treba da ide kod doktora, kao i da je gama nož glupost, a da su epileptični napadi koje je momak imao “demoni koji ga opsjedaju”.

Slavčo je preminuo 7. januara ove godine nakon što se liječio tinkturama i sokovima samozvanog doktora Miroljuba Petrovića, koji je poznat po krilatici “Ideš pod mač, bato”. Jovanovićeva je rekla da je Petroviću dala 720 eura za šest dana liječenja u njegovom centru, kao i to da ih je savjetovao da ne uzima lijekove i ne ide na liječenje.

– Njenog brata nisam vidio u životu, niti sam se čuo s njim. Ona je sa mnom kontaktirala kad joj se brat razbolio i, kao i svim drugim ljudima koji sa mnom kontaktiraju, ja im na mail pošaljem program korigovanja navika, čišćenja organizma. To je program koji već stoji na internetu i koji je iznesen u knjizi doktora Milisava Nikolića i to je sve – tvrdi Petrović.

Petrović se u razgovoru za Kurir osvrnuo i na optužbe da je dobio 720 eura, kao i da lično on nema centar.

– Ja imam online centar, ali postoje moji studenti koji žive u seoskom ambijentu i ukoliko ljudi procjene da ne mogu sami da primjenjuju taj program, oni dođu kod mojih studenata. Oni jesu povezani sa mnom, ali ja nemam nikakve finansijske efekte od toga, oni samo primjenjuju moj program – priča Petrović i dodaje:

– Dao sam Biljani savjet, odnosno preporuku za neki od tih centara, ali nisam ja ništa naplaćivao. Znam da studenti to naplaćuju, neki 100, neki 80, neki 120 eura.

Petrović za Kurir kaže da se susreo s Biljanom i da mu, prema njegovim riječima, ona jedino zamjera to što on nije odvojio 10 minuta za njenog brata.

– Ona je vidjela na internetu primjere izlječenja i obratila se. Rekao sam da je konvencionalna medicina loša i da je ne preporučujem, ali ja nisam potpuno protiv te medicine. Ja sam iznio svoje mišljenje, je l’ to grijeh? Svaki ljekar će da vam dati svoje mišljenje, a na vama je da preuzmete odgovornost za svoj život i donesete odluku šta ćete raditi. Uopšte se ne osjećam odgovornim. Nisam ja njima rekao “ja ću da vas izliječim”. Moja sugestija je bila da treba sam da se izliječi – kaže Petrović.

On priznaje da je ipak savjetovao Biljanu da Slavčo ne treba da pije lijekove, a ističe da je svojim programom uspio da izliječi na desetine, pa i stotine ljudi.

– Zašto se nije izliječio? Zato što se nije adekvatno pridržavao programa, i to je moje mišljenje. Da su se pridržavali, čovjek bi ozdravio. Pa imam stotine izliječenih od kancera… Meni je žao tog momka, njegove sestre, žao mi je svakog ko nastrada. Ona je dobronamjerna, ali me idealizovala i mislila je da mogu čarobnim štapićem da dotaknem njenog brata i izliječim ga – rekao je Petrović.

U sve se razumije
Gama nož je loš

Petrović kaže da je Biljani rekao da se ne slaže s tehnikama konvencionalne medicine, kao i da joj je poslao link knjige “Kako sam pobijedila rak”.

– Gama nož je jedna vrsta operacije, to su jako loše tehnike za liječenje raka. Dao sam joj sugestiju, pitala me i dao sam mišljenje. Smatram da je liječenje gama nožem loše, a šta ćete vi da uradite sa svojim životom, radite šta hoćete, nisam ja nju i njenog brata jurio i govorio “nemoj da ideš na gama nož” – naveo je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments