Ovaj muškarac na GROBU ima bolju PONUDU nego prosječan SUPERMARKET

U šali se kaže da svako selo u Srbiji ima svoje običaje, ali za jedan se može reći da je čvrsto ukorenjen i svima zajednički. To je ostavljanje hrane i pića na grobljima. Iako nije u duhu pravoslavlja, a nadležni su čak propisali i novčane kazne, često za pomene i zadušnice grobna mjesta kod nas izgledaju kao slavske trpeze.

Stojadin Pavlović, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije je na jednoj televiziji objasnio šta crkva misli o ovim običajima:

– Religija ne predviđa iznošenje hrane na groblje. Naša hrišćanska nauka nije to nigde propisala, pa ne može da zabrani, mi nemamo mehanizam da to branimo, možemo da savjetujemo i preporučujemo i da učimo i to naša Crkva radi decenijama…Ne hrani se duša sa hranom sa kojojm se hrani tijelo”, rekao je Pavlović te dodao da se preporučuje da se na groblje iznese samo vino, malo žita, sveća i mala pogača.

U skladu sa ovim, kako biste okarakterisali “ponudu” čovjeka sa slike?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79