Ovaj video zgrozio je region: Dječak ukrao kutiju za humanitarnu pomoć

U Srbijii je ponovo zabilježen slučaj krađe kutija sa humanitarnim prilozima.

Ovaj put snimak dolazi iz Novog Pazara.

Kako je objavljeno na Facebook stranici Glas Pazara, ovo čak nije prvo razbojništvo ovog tipa u posljednje vrijeme u tom gradu. Naprotiv, pobrojane su tri lokacije na kojima se nemila situacija desila.

Kako se na snimku vidi, kradljivac je ovoga puta bilo dijete, koje je u trku odnijelo prikupljeni novac.

Na snimku se vide djeca koja kradu. Sigurno su natjerana na to jer makroi biraju mete i uz pretnje teraju djecu da ovo rade. Danas je to bio njihov zadatak – “kutije”, sutra neki drugi… Ova djeca moraju živjeti slobodno, makroi koji se kriju iza ovih mališana moraju biti privedeni pred lice pravde – naveli su na Facebook stranici Glas Pazara.

 

Prosijačenje i pljačka se nastavljaju

Upravo su nam poslali snimak pljačke humanitarnih kutija, pljačke su se desile u restoranu Djurumlija, caffe Zoni i u knjižari Put Sredine. Ova svakodnevnica uzima danak, zahvaljuemo se na poslatim snimcima a mi ćemo ovu borbu zloupotrebe dece, prosijačenja, uništavanja gradske imovine nastavit zajedno sa svima onima koji žele dobro ovom gradu. Na snimku se vide deca koja kradu, sigurno su naterana na to jer makroi biraju mete i uz pretnje teraju decu da ovo rade, danas je to bio njihov zadatak “kutije”, sutra neki drugi…

Ova deca moraju živeti slobodno, makroi koji se kriju iza ovih mališana moraju biti privedeni pred lice pravde, vlasnici restorana oslobodjeni terora koji zloupotrebom dece svakodnevno rade, grad oslobodjen razbijanjem imovine… Mi pružamo pomoć policijskim organima, tužilaštvu, nastavićemo borbu dok se Novi Pazar ne oslobodi makroa, trgovine dece zarad ličnog bogaćenja.

Posted by Glas Pazara on Friday, August 20, 2021

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79