Ovako je stanje na graničnim prijelazima u BiH: Putnici idu u karantin a kamiondžije na put

Stranci koji su jutros, na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, pokušali ući u Bosnu i Hercegovinu su vraćeni, a putnici koji imaju pasoš BiH i prebivalište u našoj državi, upućeni su u izolaciju u svojim mjestima

Kamioni prolaze nesmetano i tokom prva dva sata iz Bosanske Gradiške je, uz ustaljene procedure i bez zadržavanja izašlo nekoliko kamiona sa registarskim oznakama BiH.

To je suština striktne primjene odluke Vlade Republike Srpske i institucija BiH na suzbijanju širenja virusakorona. Službenici na graničnom prelazu u Bosanska Gradiški rekli su za Srpskainfo da je nekoliko vozila od jutros ušlo u BiH, a takođe ima putničkih vozila, mada sasvim malo, koja izlaze iz države.

Situacija na državnoj granici i u njenoj blizini djeluje prilično sablasno, sasvim je malo ljudi na ulicama, ali je vidno da preduzeća i javne službe rade, da su mnogi jutros otišli na posao.

Povećan je broj osoba sa maskama, a to je vidno i u javnim službama, šalterima, policiji, zdravstvenim ustanovama

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79