Ovako se poštuju mjere u TK: Nargila barovi puni, školske klupe prazne (FOTO)

Ovako se poštuju mjere u Tuzli. Policije nigdje, ali nargila barovi puni. Nigdje distance.

Mjerama Kriznog štaba TK zabranjen je rad teretanama, spa i fitness centrima, školama pa i nargila barovima.. Za poštivanje istih tih mjera zaduženi su policijski službenici kojima je novim izmjenama Zakona o javnom redu i miru naređeno da kažnjavanju nepoštivanje mjera, piše Bhportal.

Ovakvim načinom provođenja mjera šalje se jasna poruka. Građani TK ne mogu voditi zdrav život trenirajući, djeca školujući se u školskim klupama, ali mogu narušavati zdravlje konzumacijom nargila. Mogu širiti zarazu zbijeni jedni uz druge, kako to omladina voli nazvati “jedno kablo”. I onda se pitamo otkud u Tuzli najveći broj zaraženih?

Nelogičnih donesenih mjera je niz. Kao što se iz priloženog vidi. Jedna od njih je i policijski sat od 21 do 05 sati ujutro koji evo već sedmicama nije dao nikakvog efekta. Zašto Krizni štab donosi nelogične mjere? Zašto jedne odvaja od drugih? Zašto se nekima dozvoljava rad, a drugima zabranjuje? Zašto se ne vrše kontrole na terenu? Šta ovim donesenim mjerama pokušavaju postići kad poboljšanje epidemiološke situacije postigli nisu. Dok su nargila barovi puni, školske klupe su prazne, jer naša djeca, izgleda, u nargila barovima mogu naučiti mnogo više nego u školi, zato ih je tu, izgleda i s razlogom mnogo više nego u školskim klupama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79