Ovan pobjegao radnicima i lutao gradom: Kupili ga za ražnja, ali je sada spašen

Neobična situacija dogodila se na zagrebačkom Trnju gdje je prošetao ovan bez nadzora koji je pobjegao nakon što je kupljen s namjerom da bude poslužen na slavlju.

Stanovnici tog zagrebačkog kvarta nazvali su policiju da im ovan prolazi ulicom bez ljudske pratnje. Policija je ubrzo izašla na lice mjesta, pa je rogati subjekt tamo zadržan do našeg dolaska. Očitali smo mu broj sa žute markice i doznali sve detalje zamršenog slučaja”, objavili su iz Azila Dumovec.

Kažu da su strani radnici ovna kupili za sutrašnje slavlje.

“Uzgajivač im je ponudio pripremu životinje za pečenje, no oni su rekli da će sve obaviti sami. Živog su ovna iz jednog turopoljskog mjesta dovezli u Zagreb. Na mjestu gdje stanuju, loše su ga privezali, pa je ovan odlučio dati petama vjetra. Budući da ovan još uvijek glasi na uzgajivača, s čovjekom smo dogovorili da ga preuzme i vrati na svoju farmu”, otkrili su sretan rasplet i dodali:

“S uzgajivačem smo uspjeli dogovoriti da ovan nastavi živjeti na njegovoj farmi. Obećano nam je da se ovan neće vraćati kupcima te da će ostati na životu”, prenosi Jutarnji list.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79