Ove godine planirano povećanje broja letova sa Tuzlanskog aerodroma

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Plan poslovanja Međunarodnog aerodroma Tuzla za ovu godinu, kojim je predviđen nastavak tehničkog opremanja aerodroma i kontinuirana edukacija radnika.

U planu za ovu godinu je i nastavak postepenog povećanja broja aviooperacija i novih destinacija u zemlje Zapadne Evrope i Bliskog Istoka. Planiran je i završetak projekata koji nisu okončani u 2021. godini, a riječ je o stavljanju u funkciju osvjetljenja piste u projektovanoj dužini od 900 metara, tehnički prijem zgrade putničkog terminala, izgradnja trećeg prolaza, kao i carinskog skladišta.

Prema aktuelnim planovima aviokompanije Wizz Air, u prva tri mjeseca ove godine predviđa se nastavak zimske sezone, odnosno letovi na 14 destinacija u 6 zemalja, dok bi se u periodu april-oktobar taj broj povećao na 22 destinacije u sedam evropskih zemalja.

“Kada je riječ o razvoju tuzlanskog aerodroma, u 2022. godini planirano je da se nastave pregovori i s drugim niskobudžetnim aviokompanijama, koji su započeti u 2021. godini. Cargo saobraćaj se u 2022. godini planira na pet opsluženih letova u godini, što je za tri leta više nego 2021. godine. Kapacitet koji aerodrom trenutno posjeduje je dovoljan za opsluživanje i u slučaju povećanja broja cargo operacija”, navedeno je u Planu poslovanja.

U toku 2022. godine Aerodrom planira i završetak izgradnje i dodatnog prolaza atrija i nadstrešnice ispred dolaznog prolaza, čime će se upotpuniti slika modernog međunarodnog aerodroma. Pored toga, u 2022. godini planirana je rekonstrukcija parking prostora, što će unaprijediti prostor za prateće aerodromske sadržaje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79